29 / 03 / 2024

Regnum Golf Country Bodrum'da 55 villa satıldı!

Regnum Golf Country Bodrum'da 55 villa satıldı!

Regnum tarafından Bodrum'da inşa edilen Regnum Golf&Country'de 55 villa satıldı. Regnum Onursal Başkanı, Öztürk Grup ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Fikret Öztürk, yatırımın detaylarını anlattı.



Regnum imzasıyla Bodrum’da Türkiye’nin 21’inci golf sahası açıldı. Öztürk Şirketler Grubu’nun gayrimenkul firması tarafından hayata geçirilen projede yapımı tamamlanan 55 villa satıldı. 

Regnum Onursal Başkanı, Öztürk Grup ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Fikret Öztürk, yatırımın detaylarını anlattı. Öztürk,  “Burada Florida ve golfle öne çıkan diğer bölgelerdeki konseptten etkilendik. Oralara gider, neden bizde de olmadığını düşünürdük. Bodrum’da bu araziyi görünce aynı konsepti burada hayata geçirmeye karar verdik. Burası 1500 dönümlük bir alan. Yaklaşık 1.000 mülk sahibinden arazi aldık. Birtakım zorluklar nedeniyle yatırımdan vazgeçmiştim ama sonra Belediye Başkanı Mehmet Kocadon devam etmem için beni ikna etti.” açıklamasında bulundu.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Öztürk, projeye 60 milyonu bina ve golf sahasına ait olmakla birlikte toplam 80 milyon euro yatırım yaptıklarını söyledi. 

Öztürk, “Bodrum’da bir değil 3-4 golf sahası olsa ve her biri için 100 kişi gelse, onlar Bodrum akşamlarına çıksa bölge ekonomisine ciddi katkı sağlar. Bizim projemizden de genellikle çevremizdeki insanlar, yurtdışında yaşayan Türkler ev satın aldı. Gelir düzeyi yüksek bir kitleden bahsediyoruz” diye konuştu.

55 villadan oluşan ilk etapta teslimler başladı. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Tatil Sepeti’nin patronu Kaan Karayal projeden ev sahibi oldu. 

Güvercinlik’in Çamlık bölgesinde bulunan proje alanında uluslararası standartlarda 600 dönümlük 18 delikli bir golf sahası yer alıyor. Villaların bitmesinden sonra proje içine bir de ‘wellness’ oteli inşa edilecek.

Öztürk, “Orada 2 bin dönümlük bir arazi var. Belediyeden ihaleyle satın almıştık. Sözleşmemiz gereği 2019’un altıncı ayına kadar golf sahasını tamamlamak durumundayım. Beş yıl sonra da binaları yapmaya başlarım. Önce sahayı bitireceğiz, çünkü golf bir bölgenin çehresini değiştiriyor” şeklinde konuştu.

Turizmdeki yeni dönemden umutlu olduğunu söyleyen Öztürk, “Yeni bir Turizm Bakanı'mız var. Kendi sektörümüzden, sektörü biliyor. İnşallah kafasından geçen şeyleri yapabilir. Turizm konusunda bir risk görmüyorum. Bodrum'da bir golf sahası değil 3-4 saha olmuş olsa, her sahaya 100 kişi gelse ve bu kişiler her akşam Bodrum'a çıksa, 400-500 kişi bölge turizmine ciddi katkı sağlar.” diye konuştu.


Geri Dön