25 / 04 / 2024

Regnum'un Bayrampaşa'daki arsası hiç prim yapmadı mı?

Regnum'un Bayrampaşa'daki arsası hiç prim yapmadı mı?

Öztürk Şirketler Grubu bünyesindeki Regnum, Bayrampaşa'da 2005 yılında yaklaşık 3 bin metrekare arsa almıştı



Bu, Forum İstanbul'un giriş kapısının önündeki arsa. Avrupa gayrimenkul sektörünün önde gelen kuruluşlarından Multi Corporation'ın Türkiye iştiraki olan Multi Turkmall'un 29 Eylül 2009'da açtığı Forum İstanbul.

Regnum, işte Bayrampaşa'nın göbeğindeki bu kıymetli arsayı sessiz sedasız satmış. Hem de bir kuyumcuya. 2005 yılında 5 milyon dolar bedel ödeyerek sahip olduğu arsayı, 5 sene sonra aynı rakama satmış olması kafa kanştınyor. Bu arsa hiç prim yapmadı mı?
Demek ki yapmamış!..

AYDINLI GRUP'LA KAT KARŞILIĞI ANLAŞMASI

Regnum, Haramidere'de inşa ettiği 1.285 konuüuk Astrum Towers projesinin 2 etabının bulunduğu arsayı da, Aydınlı Grup'a kat karşılığı vermişti. Aydınlı Grup, Solarkent'i bu arsada inşa etmişti.

Grubun Koşuyolu'nda ve Yenibosna'da turizm ve ticaret projesi geliştirilecek başka arsaları olduğu da biliniyor. Hatta Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi'nin hemen yanı başında bulunan arsa için geçen yıllarda Koray İnşaat ile flört etmişlerdi. Fakat anlaşma sağlanamamıştı.

Regnum'un başka arsaları ve başka projeleri de var. Mesela, Çobançeşme'de, havaalanı çıkışı E-5 üzerindeki arazilerin üzerinde, otel + rezidans inşa edeceği biliniyor.
Derler ki, Regnum'un bu (kıymetli) arsalarının talipleri varmış, ama fiyatta anlaşmak kolay değilmiş.
Seda Tabak/Hürriyet


Geri Dön