16 / 04 / 2024

Rengin Ahengi İstanbul Sergisi 28 Eylül'de!

Rengin Ahengi İstanbul Sergisi 28 Eylül'de!

Tarih boyunca hep ulaşılmak istenilen, merak edilen, gizemi ile insanları kendine çeken İstanbul, sadece doğal güzellikleri ile değil, tarihi yapısıyla da özel...



Birbirinden çok farklı kültürlerin binlerce yılda bıraktığı izlerle zenginleşen İstanbul, dünyanın en büyüleyici kentlerinden biri... Tarih boyunca hep ulaşılmak istenilen, merak edilen, gizemi ile insanları kendine çeken İstanbul, sadece doğal güzellikleri ile değil, tarihi yapısıyla da özel. Güzel İstanbul, şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ve Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) işbirliği ile hayata geçirilecek çok önemli bir projeye hazırlanıyor. Yüzyıllarca medeniyetlere ev sahipliği yapan İstanbul, bu kez rengin ahengine ev sahipliği yapacak.

Birbirinden ünlü sanatçıların gönüllü olarak seslendirdiği Rengin Ahengi şarkısı eşliğinde düzenlenecek olan basın toplantısı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sn. Kadir Topbaş, BOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ahmet Faik Bitlis ve projeye dâhil olan Çekmeköy, Üsküdar, Ümraniye, Kağıthane, Esenler, Kartal ve Bahçelievler Belediye Başkanları’nın katılımı ile gerçekleşecek.

Tarih: 28 Eylül 2010, Salı
Yer: Taksim Metrosu Sergi Salonu

Toplantı Akışı:

11.00   İkram
11.30   Basın Toplantısı
11.30 – 11.45   Tülin Ersöz-İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Danışmanı
11.46 – 11.50 Ahmet Faik Bitlis-BOSAD Yönetim Kurulu Başkanı
11.50  RENGİN AHENGİ KLİP GÖSTERİMİ
11.50 Kadir Topbaş-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı
12.10 Röportajlar
12.30 Taksim Meydanı’na çıkış ve boyama etkinliği
 - Sn. Kadir Topbaş ve 7 ilçe belediye başkanının panolardaki Rengin Ahengi Logo Çiçeğini Boyaması
 - Sanatçılar ve davetlilerin çiçekleri boyaması 


RENGİN AHENGİ ŞARKISINI SESLENDİREN SANATÇILAR


1. Hayko Cepkin
2. Soner Arıca
3. Reyhan Karaca
4. Sümer Ezgü
5. Gökçe 
6. Erhan Güleryüz
7. The Revolvers
8. Murat Evgin
9. Umut Akyürek
10. Oktay Bora Ertuğrul
11. Eflatun
12. Kolpa (Barış)  
13. Yeşim Salkım
14. Hüseyin Karadayı
15. Mustafa Ceceli
16. Petek Dinçöz
17. Aslı Güngör
18. Muazzez Ersoy
19. Kenan Yılmaz
20. İlker Pehriz

Yönetmen: Genco Demirer
Müzik: Kenan Yılmaz
Teknik Yönetmen: Yüksel Torun
Animasyon: Plugin Animation

--

Rengin Ahengi İstanbul Projesi kapsamında 7 ilçede 180 bina yeniden düzenlenecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) işbirliğiyle hazırlanan "Rengin Ahengi İstanbul Projesi" kapsamında 7 ilçede 180 bina, 8 köprü ve yaklaşık 70 bin metrekare dış cephe alanı yeniden düzenlenecek.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Boya Sanayicileri Derneğinin (BOSAD) bir yıl süren çalışmanın ardından, 7 ilçe belediyesiyle birlikte projeyi hayata geçirdiği belirtildi.

İstanbul’un tarihi ve doğal değerlerinin ortaya çıkarılarak, mimari, şehircilik ve çağdaş kent estetiği açısından güzel ve örnek bir görünüme kavuşmasının hedeflendiğini bildirilen açıklamada, "7 ilçede kente kimlik kazandıran önemli sosyal mekanlar belirlendi ve kentsel tasarım ilkeleri doğrultusunda bu mekanlarda bulunan binaların dış cepheleri yenilenecek. Ayrıca bu binalarda görüntü kirliliğine neden olan unsurların kaldırılması konusunda da iyileştirme çalışmaları yapılacak" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, sosyal sorumluluk bilinciyle yola çıkılan ve Bahçelievler, Çekmeköy, Esenler, Kağıthane, Kartal, Ümraniye ve Üsküdar Belediyelerinde başlayan projede, 180 bina, 8 köprü ve yaklaşık 70 bin metrekare dış cephe alanının yeniden düzenleneceği vurgulandı.

Çekmeköy Şahinbey Caddesi’nde 29, Üsküdar Selmanipak Caddesi’nde 20, Ümraniye Gaffar Efendi ve Çiftlik Sokaklarda 17, Kağıthane Bahçe Sokak’ta 23, Esenler Oruç Reis Mahallesi’nde 39, Kartal Hamam Sokak’ta 37, Bahçelievler Fetih Caddesi’nde 14 binanın dış cephesinin yenileneceği belirtilen açıklamada, ayrıca 8 köprünün de rehabilitasyonları tamamlanıp boyanarak yeni görünümlerine kavuşturulacağına işaret edildi.

Açıklamada, boya bilincini geliştirmeyi hedefleyen projeye, Aslı Güngör, Eflatun, Erhan Güleryüz, Gökçe, Hayko Cepkin, Hüseyin Karadayı, İlker Perhiz, Kenan Yılmaz, Kolpa (Barış), Muazzez Ersoy, Murat Evgin, Mustafa Ceceli, Oktay Bora Ertuğrul, Petek Dinçöz, Reyhan Karaca, Soner Arıca, Sümer Ezgü, The Revolters, Umut Akyürek ve Yeşim Salkım sosyal sorumluluk bilinciyle destek olduğu ifade edildi. Ayrıca, bu sanatçıların projeyi anlatan ve projenin tanıtımında kullanılan "Rengin Ahengi" şarkısını seslendirerek klibinde oynadıkları bildirildi.

Projenin tanıtım toplantısının yarın Taksim Metro Sergi Salonu’nda yapılacağı ve ardından ilçelerde boyama etkinliği için iskelelerin kurulacağı belirtilen açıklamada ayrıca Taksim Meydanı, Şişli Cevahir AVM önü, Beşiktaş Meydanı, Kadıköy Meydanı ve Bakırköy Meydanı olmak üzere toplam 12 noktada 28 Eylül - 4 Ekim 2010 tarihleri boyunca sokak etkinlikleri düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, etkinlikler kapsamında Rengin Ahengi şarkısının İstanbullulara dinletileceği, meydanlara yerleştirilecek dev panoların vatandaşların katılımıyla renklendirileceği kaydedildi.
AA


Geri Dön