27 / 04 / 2024

Reşadiye'de doğalgaz için geri sayım başladı!

Reşadiye'de doğalgaz için geri sayım başladı!

Cemil Kılıç, doğalgazla ilgili nüfusu 10 bin üzeri olan ilçelerde doğalgaz müracaatları için elektrik abonelerinin yüzde 60’ı kadar doğalgaz abonesine ihtiyaç duyulduğunu ve bu anlamda yaklaşık bir aydır hummalı bir çalışma yürüttüklerini söyledi.



Tokat’ın Reşadiye ilçesine doğalgaz getirilmesi için elektrik abonesinin yüzde 60’ı olan rakama yaklaşıldığı bildirildi. Reşadiye Belediye Başkanı Cemil Kılıç, doğalgazla ilgili nüfusu 10 bin üzeri olan ilçelerde doğalgaz müracaatları için elektrik abonelerinin yüzde 60’ı kadar doğalgaz abonesine ihtiyaç duyulduğunu ve bu anlamda yaklaşık bir aydır hummalı bir çalışma yürüttüklerini söyledi. 11 bin 500 nüfusu olan Reşadiye ilçesinde yaklaşık 4 bin 300 civarında elektrik abonesi olduğu ifade eden Başkan Kılıç, yüzde 60’lık kısmın 2 bin 600 abone sayısına denk geldiğini ifade ederek, “Bugün itibariyle 2 bin 400 kişi doğalgaz abonesi oldu. Kesin elektrik abonesi rakamlarını alamadık. Ama 2 bin 600 aboneye tamamlamayı hedefliyoruz. Eksik olan kısmı önümüzdeki birkaç gün içerisinde tamamlayarak bu çalışmayı pazartesi, salı sonlandıracağız. Yani yüzde 60 abone rakamı ile Bakanlar Kurulu kararını yerine getirmiş olacağız. Vatandaşımız 335 TL para yatırarak üzerine düşen görevi yerine getirdi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan iken 2014 yılında Tokat mitingde vermiş olduğu bir sözü olduğunu ifade eden Başkan Kılıç, “Tokat mitinginde “Reşadiye doğalgaz istiyor’ diye pankart açılmıştı. Cumhurbaşkanımızda yetkililere talimatı olmuştu. Biz de yasal gerekçeleri ortadan kaldırdıktan sonra Cumhurbaşkanımızın sözü yerine getirmiş olacağız inşallah” diye konuştu. Başkan Kılıç, yasal gerekçeyi yerine getirdikten sonra Ankara’da temaslarda bulunacaklarını ve BOTAŞ’ın bu süreçten sonra 500 gün içerisinde Reşadiyeyi doğalgazla buluşturmasını ümit ettiklerini kaydetti.


Hürriyet 



Geri Dön