18 / 04 / 2024

Restore edilen Kurşunlu İmam Hatip Külliyesi hizmete girdi!

Restore edilen Kurşunlu İmam Hatip Külliyesi hizmete girdi!

TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "15 Temmuz'un altyapısını oluşturan zihniyet, ülkemizde maalesef dindar hayat sürmek isteyen insanlara yapılan baskıların neticesinde vücut buldu." dedi.



Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "15 Temmuz'un altyapısını oluşturan zihniyet, ülkemizde maalesef dindar hayat sürmek isteyen insanlara yapılan baskıların neticesinde vücut buldu." dedi.


Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Erzurum'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i makamında ziyaret ettikten sonra Derviş Ağa Mahallesi'ne geçerek, burada bir süre önce restore edilen tarihi Kurşunlu İmam Hatip Külliyesi'nin açılışına katıldı.


Bilal Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Erzurum'da olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu, kentin milli, manevi değerlerin Anadolu'daki kalelerinden biri olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:


"15 Temmuz'u konuşuyoruz. 15 Temmuz'u unutamıyoruz, unutulmasını da istemiyoruz. Gençlerimize, geleceğimize ışık tutmasını istiyoruz, şehitlerimizin yolumuzu aydınlatmasını, geleceğimize şekil vermesini istiyoruz. Onların hatıralarına ihanet etmeden, onların kanı yerde kalmayacak bir geleceği inşa etmenin mücadelesini veriyoruz. İmam hatiplerimiz adeta 15 Temmuz ruhunun mücessem olduğu eğitim kurumları. Bir daha bu tür yıkımların, bu tür yıkıcı girişimlerin olmamasının adeta teminatı imam hatiplerdir."


Geçmişte dindar insanlara yapılan baskılara işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:


"15 Temmuz'un altyapısını oluşturan zihniyet, ülkemizde maalesef dindar hayat sürmek isteyen insanlara yapılan baskıların neticesinde vücut buldu. Türkiye'de dindar insanlar, dinlerini yaşamak istedikleri zaman kendilerini gizlemeleri gerektiğini düşündüler. Faaliyetler, hizmetler yapmak istedikleri zaman bunları belli bir gizlilik içinde yürütmeleri gerektiğini düşünmek zorunda bırakıldılar. Ancak biz her zaman ne dedik imam hatip nesli olarak, 'Bir ülkede din ve vicdan hürriyeti yoksa, o ülkenin geleceği de yoktur, o ülkenin bağımsızlığı da özgürlüğü de yoktur' dedik. 15 Temmuz'u bizlere yaşatan bu sapık, çarpık zihniyetin temelleri de işte bu baskı, vesayet dönemlerinde atıldı. Bu baskı ve vesayet dönemlerinde kendilerine neşvünema bulabilecek ortamlar hazırladılar. Elbette Türkiye'nin düşmanlarıyla iş birliği yaparak da maalesef bize bir neslin kaybolduğu belki de birçok şehidin de verildiği 15 Temmuz'u yaşattılar."


- Din ve vicdan hürriyetine sahip nesiller yetiştirilmeli


Bilal Erdoğan, Türkiye'nin 15 Temmuz'da tam bağımsızlık iddiası ortaya koyduğunu dile getirerek, din ve vicdan hürriyetine sahip nesil yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti.


Dünyada "dindarlık" adı altında yeni vesayet rejimleri inşa edilmeye çalışıldığını belirten Erdoğan, "İmam hatipler Türkiye'de her zaman orta yolun, sağduyunun, doğru din anlayışının egemen olduğu bir eğitim yolu olarak tezahür ettiler. İmam hatipler bütün İslam coğrafyasına örnek teşkil ettiler. Birçok Müslüman ülkeden 'bizim ülkemizde de imam hatip benzeri okullar açmamıza yardım edin' talepleri Milli Eğitim Bakanlığımıza ulaşmaktadır. Geleceğimizin inşasında, tam bağımsız Türkiye'nin yürüyüşünde imam hatipler çok önemli rol oynayacaklardır. Öğrencilerimizin okul dışı zamanlarını geçirmeleri için bu tür mekanların önemi de aşikar." diye konuştu.


Konuşmaların ardından dualar okundu. Daha sonra Erdoğan ve beraberindekiler, kurdele kesip açılışını yaptıkları külliyeyi gezdi.


Açılışa, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Orhan Deligöz ve Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekaroğlu ve Erzurum İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ERZİMDER) Başkanı Cemil İlbaş ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Şeyhülislam Feyzullah Efendi'nin 1700 yılında yaptırdığı ve kısa süre önce Vakıflar Bölge Müdürlüğünce 97 bin liraya restore ettirilen Kurşunlu Cami ve Külliyesi, ERZİMDER tarafından imam hatip külliyesi olarak kullanılacak.


AA



Geri Dön