25 / 04 / 2024

Reysaş GYO, lojistiğe 400 milyon TL yatıracak!

Reysaş GYO, lojistiğe 400 milyon TL yatıracak!

Reysaş GYO, sektöründe en çok yatırım yapan firma olmak için harekete geçti



Türkiye'nin depo geliştirmeye odaklanmış ilk ve tek gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak 12 Temmuz’da halka açılan Reysaş GYO, sektöründe en çok yatırım yapan firma olmak için harekete geçti. Şirket bu yıl sonunda ulaşacağı 550 bin metrekarelik depolama kapasitesini 2012 yılına kadar 400 milyon lira yatırımla 1 milyon metrekareye taşımaya hazırlanıyor. Hedef ise 244 milyon dolar olan şirket büyüklüğünü yeni yatırımlarla 800 milyon dolara kadar çıkarmak.

Vatan Gazetesinin haberine göre, Gayrimenkul sektörünün Türkiye’de son yıllarda en çok gelişme potansiyeli taşıyan alanlarından biri haline gelen ‘lojistik’, özel sektörün önderliğinde başlatılan yeni yatırımlarla büyüme çıtasını yükseltiyor. Reysaş Lojistik’in iştiraki olarak 2008 yılında kurulan ve 12 Temmuz’da hisseleri İMKB’de işlem görmeye başlayan Reysaş GYO, Türkiye’nin depo geliştirmeye odaklanmış ilk ve tek gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak yatırım atağına geçmeye hazırlanıyor. Lojistik sektörüne en çok yatırım yapan firma olma hedefiyle yola çıktıklarını söyleyen Reysaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, bu yıl sonuna kadar Orhanlı ve Çayırova’da yapacakları toplam 50 bin metrekarelik lojistik tesisi ile 550 bin metrekarelik depolama kapasitesine ulaşacaklarını, ancak 2012’de bu rakamı 1 milyon metrekareye taşımak için harekete geçtiklerini açıkladı.

Toplam 400 milyon lira yatırım yapmayı öngördüklerini belirten Döven, “Reysaş GYO olarak şu anda kapalı olarak 330 bin, açık olarak 165 bin metrekarelik lojistik depo alanımız var. 2011’de de Ankara, Orhanlı, Çayırova, Bursa, Samsun ve İzmir’de toplam 200 bin metrekarelik tesis daha kurup 2012’de toplamda 1 milyon metrekareye ulaşacağız. Şirket büyüklüğü şu anda 244 milyon dolar, 1 milyon metrekare ile bunu 700-800 milyon dolara çıkarmayı planlıyoruz” diye konuştu.

GSMH’daki 1 birimlik artışın lojistik sektörünü 3 birim artırdığını söyleyen Döven, sektörün organize olan bölümünün gelişmesine paralel olarak yabancıların ilgisinin daha çok artacağını ve pazarın 2011 yılında yüzde 15, 2012 yılında ise yüzde 20 büyümesinin beklendiğini kaydetti. Durmuş Döven, şöyle devam etti:
“Son yıllarda artan nitelikli depo ihtiyacı çerçevesinde, depo yatırımları yabancı yatırımcıların da ilgisi ile hareketlenmeye başladı. Avrupa Topluluğu ile gerçekleştirilen üyelik görüşmelerinin de etkisiyle, standartlara uymayan mevcut depo stoğunun hızla yenilenmesi bekleniyor. Özellikle önümüzdeki 5 yıl içinde, sektördeki mevcut önemli oyuncuların depoculuk faaliyetlerini büyütmesi ve yabancı gayrimenkul yatırım şirketlerinin depo geliştirme konusunda daha aktif hale geleceği düşünülüyor. Sektörün kapasitesine bakıldığında ise A sınıfı depolarda mevcut boşluk oranının Anadolu yakasında yüzde 20, Avrupa yakasında ise yüzde 10 düzeyinde olduğu tahmin ediliyor.”
Vatan-Nihal Yuvacan


Geri Dön