19 / 04 / 2024

Reysaş Holding, Kastamonu'da otel yapacak!

Reysaş Holding, Kastamonu'da otel yapacak!

Kastamonu’da son günlerde yerli ve yabancı turisti ağırlamak için otel yapılması konusunda yatırımcılara açık çek verilirken hem Kastamonu Valiliği hem de Kastamonu Belediyesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.



En son uçağı sis nedeniyle Kastamonu’ya zorunlu iniş gerçekleştirmek zorunda kalan Reysaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven’in Kastamonu’ya Hilton Otel yapma projesi ile ilgili açıklamaları sonrasında yerli iş adamlarından da konuyla ilgili açıklama geldi.


“HER KESİMDEN DESTEK BEKLİYORUM”

Kuzeykent Çevre Yolu Kavşağı’nda bulunan arazi üzerine yapmak istediği otel projesi için her şeyin hazır olduğuna dikkat çeken Tan: “Yaklaşık 3 yıldan beri üzerinde çalışmış olduğum otel projemi hayata geçirmek istiyorum. Modern mimarisi, görsel tasarımı ile Kastamonu’ya yakışır bir projeyi hayata geçirme düşüncesindeyim. Kimseden para istemiyorum, arsa talep etmiyorum. Beni yanlarına çağırsınlar yeter diyorum. 53 oda, 106 yatak kapasiteli olarak projesi tamamlanan otel yaklaşık 7 milyon TL’ye mal olacak. Bu yatırımı tamamen kendi öz kaynaklarımı kullanarak hayata geçirmeyi hedefliyorum. Bir takım sorunlar var. Bu sorunları aşabilirsek Mart ayında temeli atmayı, 2 sene içerisinde ise açılışı gerçekleştirmeyi hedefliyorum” dedi.


“İNŞALLAH İDEALİMİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİM”

Projenin hayata geçirilmesi için siyasilerden destek beklediğini dile getiren Tan: “Konu ile ilgili ilk olarak Belediye Başkanımız Tahsin Babaş ile görüştüm. Belediye Başkanımız otel projeme büyük destek verdi. Belediyeyi ilgilendiren konularda yardımcı olacağını kaydetti. Bu konuda belediye başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Ancak sadece belediye başkanımızın tek başına verdiği destek ile olmuyor. Siyasilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın ve diğer kesimlerin de desteğinin olması gerekiyor. Önce kendi insanımıza sahip çıkalım. Dışarıdan gelecek yatırımcılar bugün Kastamonu’da olurlar, yarın ise nerede olacakları bilinmez. Ama ben hep buradayım. İnşallah idealimi gerçekleştireceğim” diye konuştu.


Hürriyet 


Geri Dön