24 / 04 / 2024

Reza Zarrab 'gayrimenkullerini satıyor' iddialarını cevapladı!

Reza Zarrab 'gayrimenkullerini satıyor' iddialarını cevapladı!

İran'da idam cezası alan Babek Zencani ile bağlantısının kurulmaya çalışıldığını söyleyen Zarrab, 'Bunu başaramadılar, şimdi mallarını satıyor yalanıyla altyapı oluşturmaya çalışıyorlar' dedi



17-25 Aralık darbe girişiminde paralel örgütün hedefi haline gelen Reza Zarrab yine gündemde. Önce İran'da idam cezası alan Babek Zencani'nin ortağı olduğu yolunda haberler yapılan Zarrab'ın şimdi de tüm varlıklarını satılığa çıkardığı hatta Boğaz'daki yalısını da boşalttığı ortaya atıldı. TAKVİM'e açıklamalar yapan Zarrab, iki iddianın bağlantılı olduğunu söyledi. Zencani ile bağı ve ortaklığının olmadığını belirten Zarrab, "Bu nasıl bir ortaklık ki idam cezası almış biri ile ilgili İran'dan ne resmi ne gayri resmi hiçbir yetkili bana bir şey sormuyor. Ben İran devletinin parası ile ticaret yapmadım. İran devletinin hakkımda açtığı bir dava ya da soruşturma yoktur. İran mahkemeleri konuyla hiçbir ilgimin olmadığını açıkça ortaya koymuştur" dedi.


Reza Zarrab, Kanlıca'da bulunan yalıyı satın almıştı. Şimdi bu yalıyı satılığa çıkardığı ve Kemer Country'deki yeni villasına taşındığı iddia ediliyor. Zarrab ise taşınmadıklarını söyledi.


KÖŞEDE YAZDILAR 

İddia edildiği gibi varlıklarını satmadığını kaydeden Zarrab, bir altyapı oluşturulmaya çalışıldığını anlatarak, şunları söyledi: "Evimi mallarımı sattığımda külliyen yalan. Geçen gün bir köşe yazarı 'Zarrab malları satsın ortağını kurtarsın' diye yazdı. Ortaklık iddiaları tutmayınca bunu ortaya atıyorlar." Haberlerde iddia edildiği gibi Kanlıca'dan taşınmadığını belirten Zarrab, "Hala orada oturuyoruz. Kemer Country'deki evimiz bizim hafta sonları gittiğimiz bir yer. Oraya taşındığımız filan da yok" diye konuştu.


İran'da petrol ticaretine aracılık ettiği ve bu yolla zimmetine 2.8 milyar dolar geçirdiği öne sürülen Babek Zencani, 2013 yılında tutuklanmıştı. İslam Mahkemesi, Zencani ve iki suç ortağını "yeryüzünde yolsuzluğu yayma" suçlamasıyla ölüm cezasına çarptırdı ve zimmetlerinegeçirdikleri paraların iade edilmesine karar verdi.



Takvim 



Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı;


İş adamı Rıza Sarraf, İran'da yargılandığı davada idam cezasına çarptırılan iş adamı Babek Zencani ile ortak olduğu yönünde iddialar içeren haberlere ilişkin açıklama yaptı.Sarraf, açıklamasında, uzun süredir medyada Zencani'nin "ortağı olduğu" yönünde asılsız haberler yer aldığını belirterek, "Bu haberlere birçok defalar doğru olmadığı yönünde tepki ve cevap verdiysem de kirli odaklara hizmet eden zihniyetler, bu yalana sarılmaktan vazgeçmediler" ifadesini kullandı.


İran mahkemelerinin, uzun zamandır İran devleti aleyhine işlenen bir suçun soruşturmasını yaptıklarını aktaran Sarraf, "Bu kadar derin ve çok yönlü yapılan bir soruşturmanın sonunda kararını veren İran mahkemeleri, konuyla hiçbir ilgim olmadığını açıkça ortaya koymuş olmasına rağmen, burada, Türkiye'de kirli odaklara hizmet eden bazı kişi ve kurumların ısrarla beni bu soruşturmayla ilişkilendirmeye çalışmalarının hiçbir hukuki, insani ya da mantıklı izahı bulunmamaktadır" değerlendirmesinde bulundu.    


Sarraf, şöyle devam etti:      


"Babek Zencani, hiçbir zaman benim ortağım olmadı ve ben İran devletinin parası ile ticaret yapmadım. İran devleti tarafından şahsıma yöneltilen bir suçlama olmadığı gibi hakkımda açılmış, devam eden ya da sonuçlanmış bir soruşturma da bulunmamaktadır.      


Bununla da yetinmeyen aynı kirli zihniyet, bugün mal varlığımı satışa çıkardığım yönünde haberleri bazı internet siteleri aracılığıyla yayınlamaya başladı. Yine bu yalan haberin temelinde de beni, hiç ilgim olmayan bir suçla ve soruşturmayla ilişkilendirme gayesi bulunmaktadır. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve ülkeme yararlı bir vatandaş olarak yaşamaya da çalışmaya da devam ediyorum. Ailem, sahip olduğum varlıklarım ve yatırımlarımla Türkiye'deyim. Siyasi başarısızlıklarının faturasını bana kesmeye çabalayanlar, bana hakaret ederek rating, tiraj toplamaya uğraşanlar, hakkımda asılsız haber yaparak gündem değiştirmeye çalışanlar; sizlerle bağımsız Türk mahkemeleri huzurunda hesaplaşmaktan asla vazgeçmeyeceğim." Rıza Sarraf, "dünyada ve Türkiye'de çözülmesi gereken birçok sorun varken, ismini asılsız haberlerle gündeme taşıyan zihniyeti esefle kınadığını ve bu yönde çıkan yalan haberlere itibar edilmemesi gerektiğini" kaydetti.


Hürriyet 


Geri Dön