23 / 04 / 2024

Rhea, Vakıf Girişim'e ortak oluyor!

Rhea, Vakıf Girişim'e ortak oluyor!

Rhea, Vakıf Girişim'in yüzde 31.15'ine ortaklık için VakıfBank ile anlaşma sağladı



Gayrimenkul, sağlık, enerji ve finansal hizmet alanlarında özel bir yatırım ve proje geliştirme şirketi olan Rhea, Vakıf Girişim'in yüzde 31.15'ine ortaklık için VakıfBank ile anlaşma sağladı. Hisseleri, 2 milyon TL'ye satın alacaklarını belirten Varlık Yönetim Kurulu Başkanı Onur Takmak, "SPK onay sürecinin tamamlanmasının ardından, Vakıf Girişim'in faaliyetlerine artık Rhea Yatırım Grubu yönetiminde devam edilecek" dedi. Takmak, amaçlarının küçük ve büyük ölçekli KOBİ'lere verilen kredilerin sürelerini daha hızlı hale getirmek ve onlara destek olmak olduğunu açıkladı.
Takvim

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Rhea, Vakıf Girişim'in yüzde 31,15 hissesi için Vakıfbank ile anlaştı
Rhea Yatırım Grubu, Vakıf Girişim'in yüzde 31,15 hissesini satın almak üzere Vakıfbank ile anlaştı. Rhea Yatırım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Onur Takmak, hisseleri 2 milyon 150 bin 302 TL'ye satın almak üzere Vakıfbank ile anlaşma sağladıklarını açıkladı

Rhea Grubu'nun yeni dönem hedeflerini anlatmak amacıyla dün düzenlenen basın toplantısında konuşan Takmak, imtiyazlı hisselerin devri için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurduklarını belirtti. SPK onay sürecinin 6 ile 8 hafta arasında sürdüğünü anlatan Takmak, sürecin tamamlanmasının ardından Vakıf Girişim'in faaliyetlerine artık Rhea Yatırım Grubu yönetiminde devam edeceğini kaydetti. Takmak, "Varlık yönetimi konusunda uzmanlaşmış, bu alanda yurtdışında ve yurtiçinde yatırımlar yapan Rhea, Vakıf Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın sermaye yapısını hızla güçlendirerek önemli yatırımlar yapmayı planlıyor" dedi. Türkiye ekonomisine katkısı olan ve hedeflerine uygun tüm KOBİ'lerin ilgi alanlarına girdiğini ifade eden Takmak, Vakıf Girişim konusunda yaptıkları yatırım kararını, Türkiye'nin krizden çıkmaya başlamasıyla birlikte aldıklarını dile getirdi. Öncelikli yatırım alanları arasında enerji, temiz enerji teknolojileri, sağlık hizmet teknolojileri ve tarım üretim teknolojilerinin bulunduğunu ifade eden Takmak, Türkiye'de girişim sermayesi yatırım ortaklıklarının önünün çok açık olduğunu söyledi.
 
Uyuyan bir şirket haline gelmişti
Bankaların şirketlere sadece kredi verdiklerini, kendilerinin ise şirketlere sermaye koyarak ortak olduklarını anlatan Takmak, çalıştıkları şirketlere 5 ile 20 milyon euro arasında finansman sağlayacaklarını belirtti. Teknoloji şirketleri için de 4 milyon euroluk bir kaynakları olacağını dile getiren Takmak, yatırım yapmak için görüştükleri 25 şirket bulunduğunu açıkladı.  "Vakıf Girişim olmasaydı biz zaten girişim sermayesi yatırım ortaklığı kurmak için başvurumuzu yapacaktık" diyen Takmak, girişimi borsaya kote olduğu için tercih ettiklerini, bu sayede faaliyetlerinin hız kazandığını vurguladı. Vakıf Girişim'in 2006 yılından itibaren uyuyan bir şirket haline geldiğine dikkat çeken Takmak, şirketin portföyünde sadece Hazine bonosu kaldığını ve şu an şirketin 4.5 milyon TL'lik Hazine bonosu bulunduğunu söyledi.
Referans

Yatırım için şirket kolluyor

Rhea Yatırım Grubu, Türkiye'de sağlık, enerji, telekom ve finansal hizmetler alanlarında faaliyet gösteren şirketlere 5 ile 20 milyon Euro'luk yatırımlar yapacağını açıkladı

Türkiye'nin bu dört alanda gelişime açık olduğuna inandıklarını belirten Rhea Yatırım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Onur Takmak, "Bu iş için uzun süredir çalışıyoruz. Ülke ekonomisine katkısını gördüğümüz, hedeflerimize uygun tüm KOBİ'ler bizim ilgi alanımıza giriyor. Amacımız KOBİ'lere sadece finansman sağlamak değil, birçok alanda ihtiyaç duydukları desteği vermek" diye konuştu.

Vakıf Girişimin yüzde 31.15'ine denk gelen hisselerini satın almak üzere Vakıfbank ile anlaşma sağladığını ve tarafların imtiyazlı hisselerin devri için SPK'ya basvurduklarını ifade eden Takmak, SPK'nın onay sürecinin tamamlanmasının ardından Vakıf Girişim'in faaliyetlerine artık Rhea Yatırım Grubu yönetiminde devam edeceğini bildirdi. Onur Takmak, SPK'nın onay süreci konusunda bir engel çıkaracağını düşünmediklerini kaydetti.
Milliyet

Rhea 2 milyon liraya kasasında 4.5 milyon nakiti olan şirket aldı
Rhea Yatırım, kasasında 4.5 milyon liralık bono bulunan Vakıf Girişim şirketini 2.1 milyona almak için Vakıfbank ile el sıkıştı

Rhea Yatırım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Onur Takmak, Vakıf Girişim'in yüzde 31.15 hissesini almak üzere Vakıfbank ile anlaşma sağladıklarını, yatırım kararını, Türkiye'nin krizden yavaş yavaş çıktığını gördükleri için aldıklarını söyledi. Takmak, Vakıf Girişim'in yüzde 31.15'ine denk gelen hisselerini 2.1 milyon liraya aldıklarını belirterek, yüzde 25'lik imtiyazlı hisselerin devri için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurduklarını söyledi. SPK'nın karanının ise 6-8 hafta içinde netleşeceğini söyledi.  Takmak, Vakıf Girişim'in, 2005-2006 yıllarından sonra uyuyan bir şirket haline geldiğini belirterek kasasında 4.5 milyon liralık hazine bonosu olduğunu belirterek "Bizim aldığımız hisse payı, bunun 1.2 milyon lirasına tekabül ediyor. Yani 1 milyon lira civarında da prim ödemiş durumdayız" dedi. Takmak, şirketin devrinden  sonra ise kasadaki paranın tamamını yatırıma yönlendirme olanağına sahip olduklarını belirtti. Bankaların kredi verdiğini kendilerinin ise şirketlere ortak olduklarını ifade eden Takmak "Şirketlere 5 ile 20 milyon Euro aralığında finansman sağlayacağız. Şu anda yatırım yapmak için görüştüğümüz 20-25 şirket var" diye konuştu.
Star


Geri Dön