26 / 04 / 2024

Riva ve Florya gelirleri Galatasaray'ın borçları için kullanıldı!

Riva ve Florya gelirleri Galatasaray'ın borçları için kullanıldı!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Riva ve Florya arazilerinden gelen geliri söz verdiği gibi borçların kapatılması için kullandığını sözlerine ekledi. 



Milliyet Gazetesi'nin haberine göre;  Haliç Kongre Merkezi, Haliç Oditoryum Toplantı Salonu’nda yapılan Galatasaray Spor Kulübü’nün Olağanüstü Genel Kurul toplantısında konuşan Başkan Dursun Özbek, “Revize bütçe içindeki hareketlerin en önemlilerini açıklamak için huzurunuzdayım. 2017 yılı içinde yılbaşında tahmin edilemeyen büyük para hareketleri oldu. 

 

Özbek şunları söyledi; 442 milyon 947 olağan dışı bir gelir var. Bunun açıklanması gerekir. Geçen yıl genel kurul yaptık. Mali yapının düzelmesi ve gayrimenkullerin iyi olması için genel kurul yaptık. Buna bağlı olarak çalışmalarımız devam etti. Riva ve Florya arsalarımızın değeri 508 milyon. Riva 388 milyon, Florya için 120 milyon TL ekspertiz değeri çıktı. Bunlar SPK’ya lisanslı kurumlar tarafından yapılmıştı. Galatasaray’ın asıl sahibi olan genel kurula bunların anlatılması gerekmekteydi. Geçen sene genel kurulda izah ettim” değerlendirmesinde bulundu.

 

Emlak Konut’tan 508 milyon TL’den 341 milyon TL aldıklarını söyleyen Özbek, “Hesaplarımıza 41 milyon TL faiz geldi. Biz aldığımız 341 milyon TL’den 315 milyon TL’yi Sportif A.Ş’ye koyduk. Sportif A.Ş de 1 dakika beklemeden mevcut borçlar için bankalara aktardı. 


Geri Dön