19 / 04 / 2024

Riva'daki değerli arazi satılamadı!

Riva'daki değerli arazi satılamadı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) dün halesini yaptığı Beykoz Riva’daki 35 dönüm üzerindeki arazi için yeterli teklif gelmedi.



ÖİB’nin satışa çıkardığı 35 dönüm üzerindeki arazinin ihalesi için Metro Holding şirketi Anadolu Terminal Hizmetleri A.Ş ve SBK Holding A.Ş teklif verdi.


İhalenin başlamasından kısa süre sonra ÖİB’nin arazi için yaptırdığı kıymet taktiri rakamı açıklandı. Buna göre söz konusu arazi için belirlenen değer 71 milyon TL olarak açıklandı. Bu açıklamadan sonra sıra iki firmanın sundukları kapalı zarfların açılmasına geldi. Açılan zarflarda, her iki firmanın verdiği teklifin de 71 milyon TL’nin altında olduğu anlaşıldı. Edinilen bilgiye göre SBK Holding’in teklifi Anadolu Terminal’in verdiği teklifin üstünde bir rakamdı. Bu aşamadan sonra ihale teknik olarak sona erdi.


Arazi 2 parselden oluşuyor. Parsellerden biri 17 bin 687 metrekare diğeri ise 16 bin 625 metrekare.  İhaleye konu arazi üzerine 186 odalı bir otel bulunuyor. Söz konusu oteli 2009 yılından bu yana Metro Holding’e bağlı şirket işletiyor. Metro’dan önce de söz konusu otel Milli Takım’ın oteli olarak hizmet verdi.


Hürriyet 


Geri Dön