25 / 04 / 2024

Rixos, Boğaz'da villa projesi için harekete geçti!

Rixos, Boğaz'da villa projesi için harekete geçti!

Rixos otellerinin ultra müşterileri rezidans isteyince Grup şirketi FTG Development, Boğaz'da villa projesi için harekete geçti



Hizmette mükemmellik anlayışıyla dünyanın en hızlı büyüyen otel zinciri olan Rixos, otellerindeki işletmecilik anlayışını beğenen ultra lükse alışkın müşterilerin talebiyle Boğaz'da villa projesi yapacak. Rixos Grubu şirketlerinden gayrimenkul projesi geliştiren FTG Development, bu talebe yanıt vermek için şimdiden kolları sıvadı. FTG Development CEO'su Samim Hatipoğlu, ultra lüks isteyen dünyanın dört bir yanındaki Rixos müşterilerinin artık Türkiye'ye ve İstanbul'a yöneldiklerini belirterek "Bu nedenle Boğaz'a Rixos'un ruhunu ve hizmet kalitesini yansıtan villa projeleri yapılacak. Villaların yönetimi tıpkı otellerde olduğu gibi Rixos güvencesi altında olacak" diye konuştu. Bugüne kadar Avrupa'da yaşamayı tercih eden Körfez, Rus ve Kazak zenginlerin İngiltere ya da İspanya yerine Türkiye'yi tercih etmeye başladıklarını belirten Hatipoğlu "Yabancılar artık Türkiye'nin farkına vardı.

İngiltere'de metrekare fiyatlarının 40 bin paunda çıkmasının ana nedeni Körfez ülkelerindeki yatırımcıların gayrimenkul almasıdır. Türkiye'nin ve İstanbul'un hiçbir eksiği yok. Şimdi moda İstanbul oluyor. Bu nedenle bu yıl İstanbul'da 2 rezidans projesine birden başladık" dedi.

Samim Hatipoğlu, ilk rezidans projesinin İstanbul'un merkezi Şişli-Bomonti'de Ayaydın Grup ve İpek-Çakırkaya Ortak Girişim Grubu ile yapılan `Rixos Residences Bomonty' olduğunu belirterek "Projeye yabancılardan onlarca ön talep var" diye konuştu.

6 bin kişiye iş sağlıyor

Rixos, dünyanın en hızlı büyüyen lüks otel zincirlerinden.  Antalya merkezli grup, Türkiye, Hırvatistan, Kazakistan, Ukrayna ve Libya gibi farklı ülkelerde 7 lüks resort ile 5 şehir oteline sahip bulunuyor. Rixos Hotels'in 12 tesisinde 6 bin kişi çalışıyor.

Yurt dışı projeler tam gaz

Yurt dışı projeleri hakkında da bilgi veren Hatipoğlu, Viyana'da bir otel projelerinin olduğunu, ayrıca Dubai'deki otelin de yakında açılacağını vurguladı. Hatipoğlu, Dubai'deki otelin yanında bir de rezidans projelerinin bulunduğunu söyledi. Kazakistan'daki projelerinin yanı sıra yeni fırsatlara da baktıklarını söyledi.

Körfez'den şeyhler projelerle ilgileniyor

Samim Hatipoğlu, Rixos'un Antalya'daki tesislerine gelenler arasında Körfez ülkelerinden şeyhlerin ve prenslerin de bulunduğunu belirterek "Konuğumuz olan tüm üst düzey misafirler İstanbul'daki projelerimize ilgi gösteriyor" dedi.

Elysium Suites'in kira getirisi 3 bin 600 Euro

Samim Hatipoğlu, Ofton İnşaat'ın müteahhitliğini yaptığı "Rixos Elysium Suites projesinin Taksim'de bulunduğunu belirterek, akıllı bina konseptiyle tasarlanan Rixos Elysium Suites Taksim'de fiyatların 550 bin ile 1 milyon 500 bin dolar arasında değiştiğini söyledi. 21 katlı projede, 80 metrekare ile 177 metrekare arasında değişen 1+1, 140 adet süitin bulunduğunu belirten Hatipoğlu, sahiplerinin istediği taktirde günlük ya da haftalık kiralama olanaklarının bulunduğunu vurguladı. Hatipoğlu "Kiralama işlemleriyle ilgili hizmet tarafımızdan veriliyor. 550 bin dolarlık dairenin aylık kira getirisi net 3 bin 600 Euro'ya çıkıyor" dedi. Projenin yüzde 25'inin Ofton markası altında satıldığını hatırlatan Hatipoğlu "Ofton döneminde alanlar, Rixos'un adını görünce oldukça memnun oldular. Arayıp teşekkür edenler var" diye konuştu.
Star

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Rixos, Rus oligarkları ve Arap zenginleri İstanbul'a getirecek
  
İstanbul Bomonti'de rezidans, Taksim'de suit yapan Rixos, iki yeni projeye hazırlanıyor. Boğaz'a villa ve Levent bölgesine ikinci rezidansı yapacak şirketin hedefi, Rus oligark ve Körfez zenginlerini İstanbul'a getirmek...

BOMONTİ'deki bira fabrikasının arazisinin ikinci etabını satışa çıkaran, Taksim'de ise yıl sonunda bitecek olan Rixos Elysium Suits adlı projeyi sürdüren Rixos, iki yıl içinde yurtiçi ve yurtdışında 10 yeni projeye başlayacak. Rixos Grup bünyesinde faaliyet gösteren FTG Gayrimenkul'ün üstlendiği bu projelerin toplamı ise 2 milyar doları bulacak. FTG Gayrimenkul CEO'su Samim Hatipoğlu'nun verdiği bilgiye göre şirket, İstanbul'da Boğaz'ın Avrupa ya da Anadolu Yakası'na villa, Levent ve Etiler bölgesinde ise rezidans  yapmak için görüşmelerini sürdürüyor. Yılsonuna kadar her iki projenin yerlerinin belirleneceğini söyleyen Samim Hatipoğlu, İstanbul'a yoğunlaşmalarının nedenini şöyle anlattı:  'İstanbul, şu anda dünyanın en önemli kentlerinden biri ancak gayrimenkulde yeterli seçenek yok. Londra'da konut piyasasını canlandıran, My Fair'i yaratanlar Rus oligarkları ve Körfez'in zenginleri. Bu kitleyi İstanbul'a çekmek için yeni modeller geliştirdik.'

BOĞAZDA ARAZİ BAKIYOR
İstanbul'da yatırımcılardan çok sayıda teklif aldıklarını, İstanbul Boğazı'nın her iki yakasında uygun araziler olduğunu belirten Hatipoğlu, 'Yıl sonuna kadar yeri netleştirmiş olacağız' dedi.
Rixos'un bu projelerde işletmeci olduğunu söyleyen Hatipoğlu, sistemi şöyle anlattı: Rezidanslarda uzun vadeli kiralama sistemi uyguluyoruz. Buradan bir daire alan kişi, bizden otel kalitesinde hizmet alıyor, mülkünü kullanmadığı zaman da kira geliri elde ediyor. Biz boş daireleri kiraya veriyoruz, söz konusu kiradan yüzde 20'lik işletme gideri alıyoruz. Dolayısıyla müşterimiz hem ev sahibi oluyor hem de kira geliri elde ediyor. Suit'lerde ise daha kısa vadeli kiralamalar olacak. Villalar ise çok daha üst gelir grubuna hitap edecek şekilde tasarlanıyor. Boğaz'daki villalarda müşterilerimiz zengin yabancılar olacak.'
Hatipoğlu, "İki yıl içinde yapacağımız projelerin toplam bedeli 2 milyar doları bulacak' dedi. İstanbul'un dışında Rusya, Dubai ve Mısır'da da çeşitli projeler geliştirdiklerini açıklayan Hatipoğlu, 'Dubai'de bu yıl içinde açılacak olan otelimizin yanında villalar yapıyoruz. Moskova'nın merkezinde de rezidans inşaatı başladı. Mısır ve Rusya'nın Karadeniz'e kıyısı olan bölgeleri için de görüşmeler yapıyoruz' dedi.

BOMONTİ'DE İLK ETAP SATILDI
BOMONTİ bira fabrikasının arazisinde rezidans yapan FTG, ilk etabın tamamını satmış durumda. 'İlk etapta 90 konut vardı, hepsi satıldı. 2. etabın ise yüzde 45'i satılmış durumda. Yazın gelmesiyle beraber İstanbul'a tatile gelecek yabancıların müşterilerimiz arasına gireceğini tahmin ediyoruz' diyen Hatipoğlu, Rixos Elysuim Suit'le ilgili olarak şunları söyledi: Projenin yüzde 25'i Ofton İnşaat tarafından daha önce satılmıştı. Biz de henüz tanıtıma başlamadık ancak bir hatada iki daire satıldı. Satışın kısa sürede bitmesini bekliyoruz, çünkü iki ay sonra zam olacak.'

Aylık getirisi 3 bin 600 euro
TAKSİM'de yıl sonunda bitecek olan 21 katlı Rixos Elysium Suits'te toplam 140 adet daire bulunuyor. 80-177 metrekare büyüklükteki suitlerin en küçüğü 550 bin, en büyükleri ise 1.5 milyon dolar. 550 bin dolarlık bir daire alan bir kişinin aylık kira gelirinin ortalama 3 bin 600 euro olacağını söyleyen Hatipoğlu, 'Bu da ayda 5 bin dolar anlamına geliyor, 10 yılda eve verilen parayı çıkarmak mümkün. Tabii bu süreçte mülkün kazanacağı prim de var' şeklinde konuştu.
Akşam/Esin Gedik

Rixos Residences Bomonty ile İstanbul'daki ilk gayrimenkul geliştirme projesini 6 ay önce açıklayan Rixos, Ofton İnşaat'ın Taksim Elysium Suites projesini de, Rixos Elysium Suites adıyla işletecek. Rixos FTG Development CEO'su Samim Hatipoğlu, "Rixos'un gayrimenkul projeleri kapsamında, 10 projelik hedefi var. Bunların toplam değeri 1.5-2 milyar dolar ve 2 yıl içinde hayata geçirilecek. Bu projelerde yatırımı biz yapmıyoruz; yatırımcıları var. Bizim fonksiyonumuz projeleri heykeltıraş gibi şekillendirmek, hayata sunmak" dedi. FTG'nin şu an elindeki toplam projelerin büyüklüğünün de 5 milyar dolar olduğunu aktaran Hatipoğlu, "Bu değerin içinde sadece rezidans, süitler ve villalar yok; alışveriş merkezleri, ofisler ve başka işler de var" diye konuştu.

Otel, inşaat ve gayrimenkul
Rixos FTG Development CEO'su Samim Hatipoğlu, Rixos grubunda 3 ana şirket olduğunu hatırlatarak, "Otel grubunda 12'si işletmede ve 20'si geliştirme aşamasında oteller var. Sembol İnşaat yıllık 1.5 milyar dolar civarında ciro yapan, Türkiye'nin en önemli müteahhitlik gruplarından biri. FTG, yani Fettah Tamince Gayrimenkul ise; rezidans, suites ve villas olmak üzere 3 konseptte projelerde yer alıyor" dedi. Hatipoğlu, Rixos'un 10 gün önce anlaştığı Taksim Elysium Suites projesi için de "6 ayda İstanbul'da 2 projeye çıktık. Sene sonuna kadar 4 projeyi buluruz. Şu an FTG bünyesinde 3 proje aktif satışta. İkisi İstanbul'da, biri Antalya'da" dedi. Samim Hatipoğlu, Antalya'da `villa' konseptindeki projede `parçalı mülkiyet' hakkı sattıklarını belirtti, bunu şöyle açıkladı:

İstanbul'a da villa projesi
"Bu konseptte villaların 10'da 1 hissesini satıyoruz. Bu hisseleri alanlar yılın 5 haftası otel hizmeti alırken, yılın geri kalan döneminde villaları Rixos olarak biz kiraya veriyoruz. Villalar, Kuzey ülkelerinden inanılmaz talep görüyor. İstanbul'da da villa projemiz olacak, ancak İstanbul'da parçalı mülkiyetle satış yapmayacağız. Boğaz'ın iki yakasında da olmak istiyoruz. Rus oligark veya Körfez'in zenginleri İstanbul'a gelince bütün Rixos hizmetlerini alacakları villalarda oturacak."

Bomonty'nin yarısını sattı
RIXOS grubunun İstanbul'da ilk açıkladığı gayrimenkul projesi olan Rixos Residences Bomonty'de, asıl yatırımcının Ayaydın Ailesi ve İpek Çakırkaya olduğunu hatırlatan Samim Hatipoğlu, "Bomonti projesinin Taksim'den farkı, haftalık, aylık ve 6 aylık gibi dönemlerde kiraya verilecek olması. Rixos Elysium Suites'te ise haftalık ve aylık kiralamanın yanında günlük de kiralama yapacağız. Çünkü burası İstanbul'un kalbi. Müşteri bulma sıkıntımız da olmaz" dedi. Hatipoğlu, Bomonti'deki Rixos Bomonty Residence'de 308 dairenin yüzde 45'inin satıldığın da belirterek, "Yaz aylarından itibaren yabancılara da satış olur. Antalya başta olmak üzere turistik bölgelerdeki otellerimizde konaklayan yabancılara yoğun tanıtım yapacağız" diye konuştu. 
Ali ÖZTÜRK/Hürriyet


Geri Dön