19 / 03 / 2024

Rixos Premium Tekirova Fiba Grubu'na satıldı!

Rixos Premium Tekirova Fiba Grubu'na satıldı!

Türkiye'nin en büyük otel ve tatil köyü zincirlerinden Rixos, "yüzüktaşı" diye nitelenebilecek değerdeki bir halkasını elden çıkardı. Rixos Grubu, Antalya'daki Rixos Premium Tekirova'yı Hüsnü Özyeğin'in sahip olduğu Fiba Grubu'na sattı...



Türkiye'nin en büyük otel ve tatil köyü zincirlerinden Rixos, "yüzüktaşı" diye nitelenebilecek değerdeki bir halkasını elden çıkardı. Rixos Grubu, Antalya'daki Rixos Premium Tekirova'yı Hüsnü Özyeğin'in sahip olduğu Fiba Grubu'na sattı.



fortuneturkey.com'un edindiği bilgiye göre taraflar satış bedeli konusunda anlaşıp, el sıkıştı. Son detaylar üzerindeki çalışmalar tamamlandıktan sonra kamuoyuna açıklama yapılması bekleniyor. Rixos Tekirova'nın mülkiyeti Fiba Grubu'na geçiyor ama 770 odalı tatil köyünü Rixos Grubu işletmeye devam edecek.


Rixos Premium Tekirova, Rixon Grubu'nun Türkiye premium sınıfındaki 4 tesisinden biri. Bodrum, Belek ve Göcek Rixos'un bu lüks sınıftaki diğer 3 tesisi. Rixos Premium Tekirova, Antalya Havalimanı'na 73, bölgenin en büyük turizm merkezlerinden Kemer'e ise 17 kilometre mesafede bulunuyor.


Tesiste, villalar ile suite ve normal odalar bulunuyor. İş toplantıları için 5 salonu bulunan tesiste SPA hizmeti de veriliyor. Tesiste ana restoranların yanı sına 6 "a la carte" restoran bulunuyor.


Rixos Tekirova'da önümüzdeki hafta iki kişi "herşey dahil" konaklamanın en düşük bedeli gecelik 300 Euro civarında. Bu fiyata açık büfe restoranlar, snack restoranları, özel içkiler, bira çeşitleri, 12 yıllık İskoç viskileri, Irish viski, Bourbon, malt viskiler dahil. Otelde ücretsiz Wi-Fi hizmeti de veriliyor.Yukarıda saydığımız 4 premium tesisin yanı sıra Rixos Grubu'nun Türkiye'deki diğer otelleri şunlar: Sungate, Beldibi, Downtown Antalya, Konya, Grand Ankara, Lares, Taksim İstanbul, Pera İstanbul ve Eskeşihir.


Grubun İsviçre Davos'ta Rüela, Rusya Soçi'de Krasnaya Polyana, Kazakistan'da Almatı, Astana ve Borovoe, Azerbaycan'da Quba, Naftalan, Samaxi Palace adında otelleri var. Grubun Gürcistan, Hırvatistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Libya ve Ukrayna'da otelleri var. Grup Tekirova'yla birlikte, kiminin mülküne sahip olduğu, kiminin de işletmeciliğini yaptığı 29 otelle hizmet veriyor.


Rixos Tekirova Premuim, Özyeğin Grubu'nun turizm alanındaki ikinci büyük gayrimenkulü olacak. Finansbank'ın satışından sonra, enerji alanında büyüyen Özyeğin Grubu İstanbul Maçka'daki swissotel'in de mülk sahibi.




Milliyet 



Geri Dön