19 / 04 / 2024

Rixos Residences Bomonty sanata ev sahipliği yapıyor

Rixos Residences Bomonty sanata ev sahipliği yapıyor

İstanbul'un yeni simgesi Rixos Residences Bomonty, iki sanatçının eserleri ve seçkin konuklarının katılımıyla resim ve mimarlık sanatını buluşturdu



İstanbul'un yeni simgesi Rixos Residences Bomonty 25 Mayıs Salı günü, Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Eren Eyüboğlu'nun birbirinden değerli eserlerinin yer aldığı resim sergisine ev sahipliğinde görkemli bir tanıtım yaptı. Rixos Residences Bomonty'nın 1000 kişinin katıldığı dev kokteyline daire satın alanlar ile İstanbul'ün ünlü simaları katıldı. Sergi 1 Haziran'a dek ziyaret edilebilecek…

Mimari yapısıyla sanatsal ve özgün bir duruş sergileyen Rixos Residences Bomonty 25 Mayıs Salı günü tıpkı kendisi gibi özgün iki sanatçının eserleri ve seçkin konuklarının katılımıyla; resim ve mimarlık sanatını buluşturdu. 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'un yeni simgesi olarak anılan Rixos Residences Bomonty, sunduğu ayrıcalıkları ve fark yaratan yaklaşımlarını, Bedri Rahmi ve Eren Eyüboğlu karma sergisine ev sahipliği yaptı.

İpek-Çakırkaya-Ayaydın Grup-Maslak Yapı ve Merttaş Ortak Girişim Grubu tarafından geliştirilen Rixos Residences Bomonty, Yakup Eyüboğlu ve Yalçın Ayaydın'nın ev sahipliğinde organizasyonun katılımcıları da, sergi sonunda hoş bir sürprizle karşılaşacaklar; Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun şık bir tasarımla çerçevelenmiş yazmaları… 

Açılışında, jazz müziğin tanınmış ismi Önder Foça Group'un sahne aldığı sergideki resimler arasında; Bedri Rahmi'nin okuldan birincilikle mezun olmasını sağlayan “Hamam”; “Gelin”, “Kız Kaçırma” ve gene sanatçının otoportresi gibi değerleri bir milyon TL.'ye yaklaşan eserler bulunuyor. Rixos Residences Bomonty'nin sunduğu bu değerli sergiyi gezmek isteyenler, henüz fırsatı kaçırmış değiller. Bedri Rahmi ve Eren Eyüboğlu'nun karma resim sergisi 1 Haziran'a dek ziyaretçilere açık olacak. 

Rixos Residences inşaatı yükselirken diğer taraftan cephe giydiriliyor

Ağustos 2009'da başlayan inşaat şuanda 33. Kata ulaşmıştır. Kaba inşaatın bitmesine sadece 9 katın kalmıştır. Dünyanın en prestijli dış cephe panel kaplaması SCHÜCO panelle yapılan işbirliği ile, dış cephe kaplamasında yirmince kata kadar bitirilmiştir. Türkiye'de ilk defa yapılan bu uygulama ile inşaatın bitim tarihi yaklaşık dört ay öne alınmıştır. Şap imalatlarına başlanan binada, dünyanın en ünlü İtalyan mutfak markası SCIC , GAGGENAU beyaz eşya, Puntotre dolapların yanı sıra asansör olarak OTIS markasıyla işbirliğine gidilmiş ve imalatına başlanmıştır.

İtalyan mutfak dolapları göz kamaştırdı

Rixosos Residences Bomonty'da özellikle hanımların gönlünü fetheden Dünyanın en ünlü İtalyan mutfak markası SCİC davete katılanların ilgi odağıydı. Örnek daireleri gezen davetliler, SCİC marka mutfak dolaplarını seyrederken adeta büyülendiler. Dünyanın en prestiji SCİC marka mutfak seyretmenin keyfini yaşadılar. SCİC marka mutfak dolapları da dünyanın en prestijli beyaz eşya markası olan Gaganau ile tamamlanmıştı.

8 dönüm  bahçesi olan tek rezidans

Proje ortaklarından İpek İnşaat ve Çakırkaya Yapı'nın koordinatörü Yakup EYÜBOĞLU yaptığı  açıklamada; Rixos Residences Bomonty Projesinde açık alandaki bahçelere, koşu parkurlarına ve dinlenme/spor yapma mekanlarına ağırlık verdiklerini, bugüne dek yapılan gökdelen inşaatlarında 8 dönüm gibi büyük baçeye sahip tek projedir. çünkü bunu İstanbul'daki rezidans projelerinin en büyük eksiği olarak gördüklerini belirtti. Projenin içerisindeki kapalı havuza ek olarak, büyük bir açık havuzun da yer alması bu görüşü destekler nitelikte. Ayrıca iç tasarımı Çağlayan Tual tarafından yapılan ve içinde Türk hamamı, sauna, buhar, fitness ve Rixos'un çok iddalı olduğu spa konseptiyle klüp binası detayları da bitirilmiştir. Bittiğinde 42 katlı bir kule haline gelecek olan Rixos Residences Bomonty'de 308 modüler süit ve 6 adet de penthouse bulunuyor. Proje kapsamında 84 metrekareden başlayıp 500 metrekareye kadar çıkacak farklı özelliğe sahip süit alternatifleri olacak. Ayrıca Projede değişik katlarda 8 adet kat bahçesi ve açık bahçeler bulunuyor. Örnek süitler de şimdiden ilgilenenlerin ziyaretine hazır.

4 dakikada Nişantaşı'nda, 5 dakikada TEM'desiniz
 
İstanbul'un en merkezi semtlerinden Bomonti'deki Rixos Residences Bomonty'nin hemen yanı başında yer alan Dolmabahçe - Bomonti tünelinin inşaat süreci bitti. Çok yakında açılacak olan bu tünel, süit sahiplerinin yaklaşık 2 dakika içinde Dolmabahçe üzerinden denize ulaşmasını sağlıyor. Taksim, Nişantaşı'na şehir trafiğine girmeden yaklaşık 4 dakikada ulaşılabiliyor. Yine projenin çok yakınında yer alan Piyalepaşa tüneli sayesinde şehir trafiğine girmeden 5 dakika içinde E-5 ve TEM'e ulaşmak mümkün.

www.rixosbomonty.com

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Rixos Residences'da sanatta Eyüboğlu buluşması

Rixos Residences Bomonty, özgün iki sanatçı Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Eren Eyüboğlu'nun birbirinden değerli eserlerinin yer aldığı resim sergisine 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor

Rixos Bomonty'nin inşaat alanında gerçekleştirilen Bedri Rahmi ve Eren Eyüboğlu karma sergisinin açılışında ziyaretçiler aynı zamanda yeni bitirilen örnek daireleri de inceleme fırsatı buldu. Kokteyle Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Begümhan Doğan Faralyalı, Vatan Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Kenan Sönmez,  Aydın Ayaydın, Ahu Aysal, Şişli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Tanrıkulu, Eda Taşpınar,  Prof.  Dr.  Zeyat Hatiboğlu ve  işadamları Abdullah Kiğilı,  Vedat Aşçı, Süleyman Orakçıoğlu, Remzi Gür, Hüseyin Doğan, Zafer Balcı'nın da aralarında bulunduğu 1000 dolayında isim katıldı.

İpek-Çakırkaya-Ayaydın Grup-Maslak Yapı ve Merttaş Ortak Girişim Grubu tarafından geliştirilen Rixos Residences Bomonty'deki sergi açılışına Yakup Eyüboğlu ve Yalçın Ayaydın ev sahipliği yaptı.

1 Haziran'a kadar açık kalacak
Açılışında, jazz müziğin tanınmış ismi Önder Foça Group'un sahne aldığı sergideki resimler arasında Bedri Rahmi'nin okuldan birincilikle mezun olmasını sağlayan 'Hamam'; 'Gelin', 'Kız Kaçırma' ve gene sanatçının otoportresinin de yer aldığı ve değerleri 1 milyon TL'ye yaklaşan eserler bulunuyor. Bedri Rahmi ve Eren Eyüboğlu'nun karma resim sergisi 1 Haziran'a dek ziyarete açık olacak.
İnşaatına Ağustos 2009'da başlanan ve şu anda 33. kata ulaşılan Rixos Residences Bomonty, sekiz dönüm bahçesi olan tek rezidans olarak tanımlanıyor. İpek İnşaat ve Çakırkaya Yapı Koordinatörü Yakup Eyüboğlu yaptığı açıklamada; “Rixos Residences Bomonty Projesinde açık alandaki bahçelere, koşu parkurlarına ve dinlenme/spor yapma mekanlarına ağırlık verdik. Gökdelen, sekiz dönüm gibi bir bahçeye sahip tek projedir. Çünkü bunu İstanbul'daki rezidans projelerinin en büyük eksiği olarak gördük” dedi.

SEKİZ KAT BAHÇESİ BULUNUYOR
İç tasarımı Çağlayan Tual tarafından yapılan ve içinde Türk hamamı, sauna, buhar, fitness ve spa bulunan projenin klüp binasının detayları tamamlandı. Bittiğinde 42 katlı bir kule haline gelecek olan Rixos Residences Bomonty'de 308 modüler süit ve altı adet de penthouse bulunuyor. Proje kapsamında 84 metrekareden başlayıp 500 metrekareye kadar çıkacak farklı özelliğe sahip süit alternatifleri olacak. Ayrıca projede değişik katlarda sekiz kat bahçesi ve açık bahçeler bulunuyor.
Milliyet

Rixos Bomonty açılmadan sanatın yeni merkezi 

Rixos'un ilk residence projesi Rixos Bomonty, tamamlanmasına çok az bir süre kala resim sergisine ev sahipliği yapıyor

Lüks otel zinciri Rixos'un ilk residence projesi olan İstanbul'daki Rixos Residences Bomonty, daha tamamlanmadan sanatın merkezi oldu. Mimari yapısıyla sanatsal ve özgün bir duruş sergileyen Rixos Residences Bomonty, Bedri Rahmi ve Eren Eyüboğlu karma sergisine ev sahipliği yapıyor. İpek-Çakırkaya-Ayaydın Grup-Maslak Yapı ve Merttaş Ortak Girişim Grubu tarafından geliştirilen Rixos Residences Bomonty'deki serginin açılışı Yakup Eyüboğlu ve Yalçın Ayaydın'ın ev sahipliğinde önceki akşam gerçekleştirildi. Açılışa iş ve sanat dünyasından pek çok isim katıldı. Sergideki resimler arasında, Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun okuldan birincilikle mezun olmasını sağlayan Hamam, Gelin, Kız Kaçırma ve  sanatçının otoportresi gibi değerleri bir milyon TL'ye yaklaşan eserler bulunuyor. Bedri Rahmi ve Eren Eyüboğlu karma sergisi 1 Haziran'a kadar açık olacak.

İnşaatın bitmesine 9 kat kaldı

Ağustos 2009'da başlayan Rixos Residences Bomonty'de inşaat 33. kata ulaştı. Kaba inşaatın bitmesine 9 kat kalırken, dış cephe kaplaması 20. kata kadar bitirildi. Bittiğinde 42 katlı bir kule haline gelecek olan projede 308 modüler süit ve 6 adet de penthouse bulunuyor. 84 ile 500 metrekare arasında farklı özelliklere sahip süit alternatiflerin bulunacağı projede, değişik katlarda 8 adet kat bahçesi ve açık bahçeler de yer alıyor.
Star


Geri Dön