18 / 04 / 2024

Rixos Residences Bomonty'de 350 bin dolara!

Rixos Residences Bomonty'de 350 bin dolara!

Rixos Bomonti 12 dönüm arazi üzerinde 42 katlı kule tasarlanan rezidans 6 penthouse 308 suit daireden oluşuyor



Bomonti'nin çehresini değiştirecek en önemli projelerden biri olan Rixos Residences'ın Aralık 2011 yılında teslim edilmesi planlanan dairelerini görmeye gidiyorum

Satış ofisine perakende sektörünün önde gelen işadamlarından biriyle aynı anda giriyorum. Böyle bir durumda hemen herkesin ilk aklına geleceği gibi benim de aklımdan ofiste tüm ilginin tanınmış işadamının üzerine yoğunlaşacağı geçiyor.
Bu fikrimi incelikle yanıma yaklaşan satış temsilcisi bir anda değiştiriyor. Geniş bir masaya oturduktan 1 dakika sonra yanımıza gelen görevli ne içmek istediğimi soruyor. Bir an görüşmeyi sanki ofiste değil de bir kafede yapıyormuş hissi yaratıyor bu durum. Kısa bir süre sonra çay ve kahveler minik atıştırmalıklarla masa adeta donatılıyor. Önce satış temsilcisi kibarca mesleğimi, evli mi beka mı olduğumu, çocuğumun olup olmadığını soruyor. Ardından bana uygun daire seçeneklerini anlatmaya başlıyor.
Ne olursa olsun bir ürünü sattıran en önemli şey, müşteriye nasıl pazarlandığı... Rixos'un satış temsilcisinin de retorik yeteneği oldukça güçlü olacak ki, büyük bir hevesle dairelerle ilgili her detayı verirken henüz inşaat halindeki o upuzun binaya bakıp nasıl bir dairem olacağını, nasıl döşediğimi, iş çıkışı fitness'a gittiğimi, saunada ter attığımı hayal ederken buldum kendimi. Biraz da yoğun iş tempomdan olsa gerek satış ofisinden çıktığımda inanılmaz bir ev alma isteğiyle doluydum.

Sosyal tesisleri Rixos işletecek
Rixos Bomonti 12 dönüm arazi üzerinde 42 katlı kule tasarlanan rezidans 6 penthouse 308 suit daireden oluşuyor. 84 metrekare ile 94 metrekare arasında değişen 1+1 dairelerin fiyatları 350 bin dolar ile 550 bin dolar arasında değişiyor.
Satış temsilcisi modüler sisteme göre yapılmakta olan dairelerin istendiği takdirde 2+1 ya da 4+1 olabildiğini söylüyor. Şirketin İş Bankası, DD Mortgage, Şekerbank ve Akbank ile anlaşması bulunuyor. Ödemenin yüzde 20'si peşin kalanı kredi ile ödenebiliyor.
Daire fiyatlarında yüzde 8'e varan indirimler yapılabiliyor. Metrekare başına 3.5 euro aidatı olan Rixos'ta daire sahipleri için içerisinde SPA, Türk hamamı, GYM, buhar odası, sauna, açık spor alanı, kafe ve restoranların bulunduğu geniş bir sosyal tesis bulunuyor. İşletmesini Rixos'un yaptığı tesiste daire sahiplerine yüzde 40 indirim yapılıyor.

Bu projeye bir gelen iki saat kalıyor
Ofton İnşaat'ın Bomonti'de inşa ettiği  Elysium Fantastic şehirden kopamayan ama stresinden de uzak kalmak isteyenler için ideal bir tercih. Satış ofisindeki kalabalık da bu tespiti doğrular nitelikte.  Ama buna rağmen satış ofisine girer girmez 2 satış görevlisi,  bitiveriyor yanımda. Hemen rahat bir koltuğa oturtuluyorum, ben kahve ve kurabiyelerden oluşan ikramların tadına bakarken, satış temsilcisi başlıyor anlatmaya: "Büyüklükleri 37 ile 263 metrekare arasında değişen 346 daire var. Akıllı ev sistemiyle donatılan daireler 2011'de tamamlanacak."
Ardından kapalı iki havuz, buhar odası, sauna, fitness ve oyun alanlarından oluşan sosyal tesislere geliyor sıra. Tesislerin en cazip tarafı daire sakinlerine tanınan ücretsiz yararlanma hakkı...
Ayrıca yerden tam 52 metre yüksekte, onbeşinci katta kurulan barbekü alanını, vitamin barı ve açık havuzu tüm detaylarıya anlatıyor.
Örnek daireyi dolaşırken bir saatten fazla sürcek olan keyifli sohbetimiz başlıyor. Bu konuda donanımlı olduğu belli olan satış temsilcisi,  bir tasarımcı gibi evi nasıl düzenleyebileceğimi, eşyalarıma uygun duvar rengini nasıl belirleyeceğimi anlatıyor.

Her işin uzmanı ayrı
Sıra fiyatlara gelince bir saattir her soruma sabırla yanıt veren satış temsilcisi, beni kibarca başka bir satış temsilcisine devrediyor. Bu görevli beğendiğim daireyi öğrendikten sonra önüme fiyat listesini koyuyor. Daire fiyatları 219 bin 757 dolardan başlıyor, 1 milyon 445 bin dolara kadar çıkıyor. Evler için 5 yıla kadar kredi almak mümkün. İsteyenler için taksit seçenekleri de var.  Tüm bunlar konuşulup satış ofisinden çıktığımda saate bakınca gözlerime inanamıyorum. Çünkü görüşme 2 saat sürmüş...

0212 444 13 28
www.rixosbomonty.com



Esengül Metin / Milliyet


Geri Dön