26 / 04 / 2024

Rıza Sarraf'ın Kandilli'deki villasının yıkımı tamamlandı!

Rıza Sarraf'ın Kandilli'deki villasının yıkımı tamamlandı!

Amerika'da tutuklanan Reza Zarrab'ın Kandilli sırtlarında yer alan köşkünün arka cephesinde bulunan 61 metre genişliğindeki üç katlı yapının yıkımı tamamlandı.



Amerika'da tutuklanan Reza Zarrab'ın Kandilli sırtlarında restore edilen ve yeni kısımlar eklenen tarihi köşkünün bazı bölümleri dün belediye ekipleri tarafından yıkılmaya başlanmıştı.


Rıza Sarraf ın Kandilli deki villasının yıkımı tamamlandı!


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri tarafından köşkün arka cephesinde bulunan 61 metre genişliğindeki üç katlı yapının yıkımı tamamlandı.


Rıza Sarraf ın Kandilli deki villasının yıkımı tamamlandı!


İş makineleri köşkten ayrıldı.


Rıza Sarraf'ın Kandilli'deki villasında yıkım başladı!



Hürriyet 




Haber Takvim Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....



İşadamı Rıza Sarraf’ın Kandilli’de restore ettirdiği köşkünün bazı bölümleri yıkıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yıkım işlemi, 18 saat sürdü....


İran asıllı Türk işadamı Rıza Sarraf'ın Kandilli'de aldığı ve yanına yaptığı inşaat nedeniyle tartışmalara konu olan köşkü için belediye ekipleri harekete geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri, önceki gün köşkün arka cephesinde bulunan 61 metre genişliğindeki üç katlı yapıyı yıkmaya başladı. Köşkün tadilatta değiştirilen kısımlarının yıkılarak, kat yükseklikleri değiştirilen, cephesi genişletilen, bodrum katları büyütülen, zeminiyle çatısına ilaveler yapılan tarihi köşk bir kez daha yıkılarak yeniden aslına uygun olarak inşa edileceği belirtildi. Yıkım ve yapım masraflarının Sarraf'ın şirketi Royal Holding'den tahsil edileceği belirtildi. Sarraf'ın Kanlıca'da 40 milyon dolara satın aldığı 'Mehmet Arif Bey Yalısı' ile ilgili bir kararın olmadığı belirtildi. Osmanlı döneminde inşa edilen ve 1970 yılında ikinci derece tarihi eser olarak tescil edilen yalılardan birine kaçak kat çıkıldığı, toplam 770 metrekare büyüklüğündeki yalıların arasına asansör yapıldığı, yan duvarların kırılarak tüp geçitle birbirine bağlandığı iddia edilmişti..




Takvim



Haber Yeni Hayat Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Amerika’da tutuklanan İran asıllı Reza Zarrab’ın Kandilli sırtlarında restore edilen ve kaçak kısımlar eklenen tarihi köşkündeki yıkım çalışmaları dün tamamlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri tarafından köşkün arka cephesinde bulunan 61 metre genişliğindeki üç katlı yapının yıkımının ardından iş makineleri köşkten ayrıldı. CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, tarihi köşkü alarak adeta yeniden inşa eden Zarrab hakkında 14 ay önce suç duyurusunda bulunmuştu. Bu arada, sanatçı Ebru Gündeş ve Zarrab’ın ikamet ettiği ikiz yalıdaki kaçak katların da yıkılacağı öğrenildi.


Yeni Hayat Gazetesi


Geri Dön