29 / 03 / 2024

Rize-Artvin Havalimanı bugün açılıyor! İlk uçak iniş yaptı! 

Rize-Artvin Havalimanı bugün açılıyor! İlk uçak iniş yaptı! 

Deniz dolgusu ile inşa edilen havalimanlarından biri olan Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı bugün yapılıyor. Türkiye'nin ikinci denize dolgu havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı, 45 metre genişlik ve 3 bin metre uzunluğundaki pistiyle dikkat çekiyor. 



3 milyon metrekarelik alanda inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı, 45 metre genişlik ve 3 bin metre uzunluğundaki pistiyle bölgenin hava yolu ulaşımı gereksinimini eksiksiz şekilde karşılayacak. Temeli 3 Nisan 2017 tarihinde atılan Rize-Artvin Havalimanı, senelik 3 milyon yolcu kapasitesine, 32 bin metrekarelik terminal binasına ve 47 bin metrekare kapalı alana sahip. 

Yöresel mimarinin yansıtıldığı terminal binasının yanı sıra çay bardağı formundan esinlenilerek 36 metre yüksekliğe sahip bir kule inşa edildi ve kulenin gövdesi aydınlatıldı. 

Rize-Artvin Havalimanı bugün açılıyor! İlk uçak iniş yaptı!  

Teknik ve yapım özellikleriyle kendi alanında dünyanın sayılı örneklerinden olacak olan Rize-Artvin Havalimanı, yaklaşık 19 futbol sahası büyüklüğe ve 35 bin metrekareden fazla peyzaj alanına sahip oluşuyla ön plana çıkıyor. 

Havalimanının 49 bin metrekarelik alanda, Karadeniz'in coğrafi özelliklerine uyumlu olan 1453 ağaç dikildi. 448 araç kapasiteli otoparkın yer aldığı havalimanı, Doğu Karadeniz Bölgesi ilk sırada olacak şekilde ülke ticaretine, turizmine ve üretimine katkıda bulunacak. 

Havalimanı, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı yapıldı. 

Rize-Artvin Havalimanı bugün açılıyor! İlk uçak iniş yaptı!  

TK 2538 sefer sayılı "Rize-Artvin" adlı yolcu uçağından havalimanında inen THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Çok güzel bir havalimanı. İnişi çok kolay. Üç kilometre pisti var. Bina olarak çok güzel. İnşallah bölge için hayırlara vesile olacak. Sayın Cumhurbaşkanı'mıza şükranlarımızı arz ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Emekli ve memura büyük zamda son dakika! Maaşlara inanılmaz zam! En düşük memur maaşı 8 bin 872 TL olacak!

Ekmek fiyatlarına gayriresmi zam! Fırıncılar maliyetleri yansıttı, fiyatlar arttı! İşte 14 Mayıs 2022 fiyat listesi...

TOKİ'den İstanbul'da 2.227 TL taksitle konut sahibi olma fırsatı! Ucuz 2+1 ve 3+1'ler için hemen başvurun! Son 3 gün!


Geri Dön