24 / 04 / 2024

Rize Artvin Havalimanı'ndaki tarihi sır ilk kez ortaya çıktı

Rize Artvin Havalimanı'ndaki tarihi sır ilk kez ortaya çıktı

Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Başkanı İlham Aliyev'in katıldığı törenle hizmete açıldı. Açılışta dikkat çeken detay ise Aliyev'in neden Türkiye'de açılışı yapılan bir havalimanına devleti temsilen geldiği oldu. İşte detaylar...



ALİYEV NEDEN TÖRENE KATILDI?

Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışına İlham Aliyev'inde katılması  Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin en üst düzeyde olduğunu ve sürekli geliştiğini gösteriyor. Ülkede güçlü bir havalimanı ağına sahip olmak, turizm, sanayi ve ulaşım alanlarında gelişimini hızlandırıyor. Buna ek olarak çok sayıda havalimanı ülkenin farklı bölgelerinin eşit gelişmesine katkıda bulunuyor. Son yıllarda Azerbaycan ve Türkiye bu alanda ortak bir stratejik çizgiyi takip ediyor. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işgalden kurtarılan Azerbaycan topraklarını ziyaret ederek Karabağ'a açılan hava kapısı olan Fuzuli Uluslararası Havaalanı'nın açılışına katıldı. İlham Aliyev de Rize-Artvin Havalimanı açılışına katılarak dünyaya birlik mesajı verdi.

 Rize Artvin Havalimanı ndaki tarihi sır ilk kez ortaya çıktı

Türkiye ve Azerbaycan son yıllarda Şuşa Beyannamesi, Kars Antlaşması, Dostluk ve İşbirliği Anlaşması, Stratejik Ortaklık ve Karşılıklı Yardımlaşma Anlaşmalarına imza atmıştı.

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön