26 / 04 / 2024

Rize'de imar barışı başvuruları 13 bine ulaştı!

Rize'de imar barışı başvuruları 13 bine ulaştı!

Rize'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca uygulamaya konulan ‘İmar Barışı’ düzenlemesinde başvuru sayısı 13 bin oldu. 



Türkiye'de başlatılan 'İmar Barışı' uygulamasının ardından başvurular Rize'de hızla devam ediyor. Rize Valiliği’nde kurulan imar barışı masasına günde 150 ile 200 başvuru yapılırken, vatandaşların bu kanun kapsamında son gün 31 Ekim’e kadar daha fazla başvuru yapması da bekleniyor.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre kentte geçtiğimiz ay 8 bin 700 olan başvuru sayısı yüzde 50 artarak 13 bine ulaştığı ifade edildi. Şu ana kadar 9 bin 774 konut amaçlı kullanımlar için, 2 bin 518 ticari amaçlı kullanımlar için, 713’te ise tarımsal amaçlı kullanımlar için yapı kayıt belgesi verildi. 

Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek, başvuruların sürdüğünü belirtti. Bebek, "Metrekaresi 200 lira, 80 metrekarelik bir ev için bin ile 2 bin arası yapı kayıt belgesi bedeli çıkıyor.  Başvuru yapacak kişiler kendi yapıtlarına uygun seçeneği seçerek kendi binalarının metrekaresini girmeleri gerekiyor. Sonra arsanın metrekaresini giriyor ve sistem otomatik olarak kendisi konutlarda yüzde 3 oranıyla, ticarethanelerde ise yüzde 5 oranıyla vatandaşın ödeyeceği bedeli başvuru numarasını belirtmek suretiyle cep telefonuna sms olarak gönderiyor. Gelen mesaj sonrası PTT şubesine, defterdarlık muhasebe müdürlüklerinin veznesine, ilçelerde mal müdürlüklerine veya Ziraat Bankasına giderek başvuru numarasını belirtip yapı kayıt bedelini ödüyor. Bedel ödendikten sonra sistem yoğunluğuna göre tekrar sms ile yapı kayıt bedelinin tanzim edildiğine dair bilgilendirme mesajı atılıyor" diye açıklama yaptı. 


Geri Dön