25 / 04 / 2024

Rize’de modern çay paketleme fabrikası inşa ediliyor!

Rize’de modern çay paketleme fabrikası inşa ediliyor!

Çaykur tarafından İyidere ilçesinde yapılan ve kendi kendine yetebilecek şekilde projelendirilen çay paketleme fabrikasında çalışmalar hızla ilerliyor. Fabrikanın 2017 yılında hizmete girmesi planlanıyor.



DOĞU Karadeniz Bölgesi’nde üretilen çayın paketleneceği dünyanın en modern ve teknolojik donatılı fabrikasının inşaatı sürüyor.


Çaykur tarafından İyidere ilçesinde yapılan ve kendi kendine yetebilecek şekilde projelendirilen çay paketleme fabrikasında çalışmalar hızla ilerliyor. İnterlandında, yöreye değer katacak turistik bir merkez şeklinde de hizmet verecek olan fabrikanın 2017 yılında hizmete girmesi planlanıyor. Fabrika inşaatında incelemelerde bulunan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, inşaat aşamasının sonuna gelindiğini belirterek, makine parkı için ihale ve satın alma işlemlerinin başladığını söyledi. Çaykur’a gerek arazi, gerek kapalı alan ve gerekse yeni fabrika olarak çok değerli mülkler kazandırdıklarını kaydeden Sütlüoğlu şunları söyledi:


“Paketleme fabrikası 2017 yılında devreye alınacak. Çalışmalar hızla devam ediyor, fabrika hızla yükseliyor. Makinelerin ihaleleri ve alımları devam ediyor. Dünyanın en modern, en çevreci, en kapsamlı, en akıllı ve otomasyonu en yüksek fabrikasını ilimize ve de ülkemize kazandıracağız. Bu Çaykur’un, bölgemizin ve Türkiye’nin yeni bir iftihar vesilesi olacak. Açılışında da yurt içinden ve yurt dışından çok değerli misafirlerimiz olacak. Sadece Türkiye’nin değil dünyanın da merakla beklediği bir fabrika inşa ediyoruz.”


Hürriyet 


Geri Dön