29 / 03 / 2024

Rize'de yolun üzerine ev yapıldı!

Rize'de yolun üzerine ev yapıldı!

Rize’nin Çayeli İlçesi Karaağaç Köyü’nde yaşayan 65 yaşındaki Mehmet Demir, yeni evini tapulu arazisinden geçen köy yolunun üzerine inşa etmeye başladı.



Rize’nin Çayeli İlçesi Karaağaç Köyü’nde yaşayan 65 yaşındaki Mehmet Demir, yeni evini tapulu arazisinden geçen köy yolunun üzerine inşa etmeye başladı.


Köy yoluna 70 metre mesafede patika yoldan ulaşılan evine kış aylarında inip çıkmakta zorlanan Mehmet Demir, yola yakın bir yerde ev yapmaya karar verdi. Ancak çevrede uygun arazi bulamayan Demir, kendi tapulu arazisiden geçen yol üzerine, 6 metre yükseklikteki beton kolonlar dikerek ev inşaatına başladı. Yolu kullanan yöre sakinleri de artık araçlarıyla evin altından geçmek zorunda kaldı.



"YOL ÜSTÜNDE EV YAPMAYA KARAR VERDİM"


Köydeki evinin yola uzak olduğunu anlatan Mehmet Demir, “Kışın patika yoldan eve gidip gelmek zor oluyordu. Kendi arazimden geçen yolun üzerine ev yapmaya karar verdim.  Ev yoldan 6 metre yüksekte. Karayollarında yükseklik standardı 4.5 metre ama ben 6 metre bıraktım. Altından araçlar rahatlıkla geçer. Mühendis getirdim, zemini ve diğer her şeyi baktırdım. İşi sağlama aldım. Ev inşaatı haliyle görenlerin ilgisini çekiyor” dedi.


Sözcü




Bu haber Hürriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Rize'nin Çayeli İlçesi'ne bağlı Karaağaç Köyü'nde oturan Mehmet Demir, kış aylarında ulaşımda sıkıntı çekince çareyi arazisinden geçen yolun "üzerine" ev yapmakta buldu.


Kış şartlarının ağır geçtiği köyünde, yola 70 metre uzaktaki evine gidip gelmekte zorlanan 65 yaşındaki Demir, yeni bir ev yapmaya karar verdi. 


Köy yolunun bir kısmı arazisinden geçen Demir, buraya trafiği de aksatmayacak şekilde ev yapmaya başladı.


Yolun kenarlarına kurulan 6 metre yükseklikteki beton kolonlar üzerine evini yapan Demir, inşaatı en kısa sürede bitirmeyi planlıyor. 


Yolun üzerinde devam eden inşaat, köye gelen vatandaşların da ilgisini çekiyor.


Demir, 50 yıl İstanbul'da yaşadığını, daha sonra memleketi Rize'ye döndüğünü söyledi. 


Yaz kış köyde yaşadığını dile getiren Demir, "Evim yoldan 70 metre uzakta. Kış şartları burada biraz ağır geçiyor. Onun için ben de yolun üzerine ev yapmaya karar verdim. Burası müsait oldu, ben de yolun üzerine evi yaptım" dedi.


Evin bütün standartlara uygun olduğunu belirten Demir, "Ev yoldan 6 metre yükseklikte. Karayollarında yolun yüksekliği 4,5 metredir. 6 metre yüksekliğinde yaptım ki evin altından her araç rahatlıkla geçsin. Mühendis getirdim, zemin ve diğer her şeye baktırdım. İşi sağlama aldık. İnşaat henüz bitmedi. Evi bitirmem için iyi bir sponsor lazım" diye konuştu.


Daha önce arkadaşlarının "evi yolun 70 metre aşağısında olduğu" gerekçesiyle ziyaretine gelemediğini kaydeden Demir, "Ben de 'Yolun kenarına ev yapayım, o zaman gelin bakalım' dedim. Şimdi bakalım ne diyecekler" ifadelerini kullandı.


Hürriyet




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Rize'nin Çayeli ilçesi Karaağaç köyü sakinlerinden emi 65 yaşındaki Mehmet Demir, oturduğu evden 70 metre uzaklıktaki yola gidip gelmekte zorlanınca çareyi arazisinden geçen yolun üzerine ev yapmakta buldu. Elli yıl İstanbul'da yaşadıktan sonra temelli memleketi Rize'ye dönen Demir; "Evim, yoldan 70 metre uzakta. Kış şartları burada ağır geçiyor. Onun için ben de yolun üzerine ev yapmaya karar verdim. En müsait yer de bu yolun üzeri idi, ben de yapıyorum." dedi. Evini, trafiği aksatmamak adına yoldan 6 metre yükseğe inşa etmeye başlayan Demir, sözlerine şöyle devam etti: "Yolun kenarlarına 6 metre yüksekliğinde kolon yaptım ki, evimin altından araçlar rahatlıkla geçebilsin. Karayollarında dahi yol yüksekliği 4,5 metredir. Ben özel olarak mühendis getirdim ve projemin standartlara uygunluğuna da baktırdım. İşi sağlama aldım." Yaşadığı evin yolun 70 metre aşağısında olması gerekçesiyle yakın dostlarının ziyaretine gelmemesine üzülen Demir, . "Bakalım, şimdi neyi bahane edecekler." diyerek arkadaşlarına sitemini de dile getirdi. Evini en kısa sürede bitirmeyi planlayan, ancak tamamlamak için iyi bir sponsor gerektiğini ifade eden Demir'in köy yolu üzerinde devam eden evin inşaatı, köye gelen vatandaşların da bir hayli ilgisini çekiyor. 



Zaman




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Köy yoluna 70 metre mesafede patika yoldan ulaşılan evine kış aylarında İnip çıkmakta zorlanan Mehmet Demir, yola yakın bir yerde ev yapmaya karar verdi. Ancak çevrede uygun arazi bulamayan Demir, kendi tapulu arazisinden gecen yol üzerine. 6 metre yükseklikteki beton kolonlar dikerek ev inşaatına başladı. Yolu kullanan yöre sakinleri de artık araçlarıyla evin altından geçmek zorunda kaldı. Köydeki evinin yola uzak olduğunu anlatan Mehmet Demir, "Kısın patika yoldan eve gidip gelmek zor oluyordu. Kendi arazimden gecen yolun üzerine ev yapmaya karar verdim. Mühendis getirdim, işi sağlama aldım" dedi. 



Yeni Şafak




Haber Takvim Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Fıkralarıyla yüzleri güldüren Karadeniz insanı sıra dışı fikirleriyle de görenleri ve duyanları hayrette bırakıyor! İşte onlardan bir tanesi Rize Çayeli'nde oıtaya çıktı. Karaağaç Köyü'nde yaşayan Mehmet Demir (65), evi yoldan 70 metre aşağıda olduğıı için geçen kış bir hayli zorluk yaşadı. Patika yollardan eve gidip gelmekte zorlandı. 50 yıl İstanbul'da yaşadıktan sonra memleketine dönen ve yaz-kış köyünde yaşayan adam yola yakın ev yapmak için arazi aramaya başladı. Uygun aıazi olmayınca da çareyi tapulu arazisinden geçen köy yolunun üzerine ev yapmakta buldu. Yol üzerine, 6 metre yükseklikteki beton kolonlar dikerek ev inşaatına başladı. Yolu kullanan yöre sakinleri de araçlarıyla evin altından geçmek zorunda kaldı. Köydeki evinin yola uzak olduğunu anlatan Demir, "Ev yoldan 6 metre yüksekte. Karayollarında yükseklik standardı 4.5 metre ama ben mühendis getirdim, zemini ve diğer her şeyi baktırdım. İşi sağlama aldım. Ev inşaatı haliyle görenlerin ilgisini çekiyor" dedi. 




Takvim


Geri Dön