25 / 04 / 2024

Roman Polanski ev hapsini lüks dağ evinde geçirecek

Roman Polanski ev hapsini lüks dağ evinde geçirecek

Tecavüz suçuyla aranırken İsviçre'de yakalanan ünlü yönetmen Roman Polanski ev hapsini bu `lüks sığınakta' geçirecek. Polanski, dağ evinden ayrılırsa ödediği 4.5 milyon dolar kefalet yanacak



ABD'de 32 yıl önce 13 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz etmek suçundan aranırken İsviçre'de yakalanan ve 4.5 milyon dolar kefalet ödeyerek koşullu serbest bırakılan film yönetmeni Roman Polanski'nin ev hapsi başladı. Polanski, İsviçre'nin kuzeydoğusunda bulunan Winterhour'daki cezaevinden, ünlüler için sessiz bir sığınak vazifesi gören Gstaad'daki dağ evine nakledildi.

1800 metrekare
Noel ışıklarıyla bezenen evde Polanski'nin karısı Emmanuelle Seigner ile çiftin iki çocuğu Morgane ve Elvis, yönetmeni bekliyordu.
Elektronik bilezikle takip edilen 76 yaşındaki yönetmen, 1800 metrekarelik mülkünden asla ayrılmayacak, ancak istediği ziyaretçiyi kabul etme hakkına sahip olacak.
Polanski, ev hapsi koşullarına uymazsa da ödediği milyon dolarlık kefalet yanacak.
26 Eylül'de Zürih Film Festivali'nde ödül almak üzere İsviçre'ye gelen ve aynı gün tutuklanan Polanski'nin tecavüz ettiği öne sürülen Samantha Geimer (45) ekim ayında davanın düşürülmesi için ABD adaletine başvurmuştu.
Milliyet


Geri Dön