24 / 04 / 2024

Rönesans Tower Türkiye'nin ilk Leed Platin'ini aldı!

Rönesans Tower Türkiye'nin ilk Leed Platin'ini aldı!

Rönesans Holding, Rönesans Tower projesi ile en üst sınıf olan Leed Platin sertifikasını alan Türkiye'nin ilk firması oldu. Proje Amerikan Yeşil Bina Konseyi imzası taşıyor.



Rönesans Holding Proje Yönetimi Müdürü Dr. Onur Tokdemir, 44 katlı A sınıfı ofis projesi olan Rönesans Tower'ın Rönesans Holding'in hayata geçirdiği yeşil projelerin en yenisi olduğunu söyledi. 


Tokdemir, "Rönesans Gayrimenkul Yatırım tarafından İstanbul Kozyatağı'nda geliştirilen 185.5 metre yüksekliğindeki kule, Amerikan Yeşil Bina Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen ve dünyanın en önemli gönüllü sertifikalarından biri olan Leed sertifikalarının en üst sınıfı olan Leed Platin Sertifikası sahibi" dedi. 


Bu özellikleri enerji, su, yakıt tasarrufu başlıklarında açıklayan Tokdemir, şöyle konuştu: "Yüzde 100 yeşil enerjili Rönesans Tower'da yüzde 26 enerji tasarrufu sağlanıyor. Şebeke suyu bağlı olmadan, kumlan depolardaki yağmur suyunun kullanımıyla sulama ihtiyacının tamamı karşılanıyor. 


Gün ışığından yüzde 90 oranında yararlanılıyor. Yerden deplasmanlı havalandırma sistemi ile Rönesans Tower'ın tüm alanlarına yüzde 100 temiz hava sağlanıyor. Ayrıca, deprem güvenliği için çok önemli olan ve Türkiye'de ilk defa uygulanan 'outrigger' sistemiyle deprem yüklerinden arındırılıyor." 


Milliyet




Geri Dön