19 / 04 / 2024

Roni Cohen: Türk işadamları Tel Aviv'de daire bakmaya başladı!

Roni Cohen: Türk işadamları Tel Aviv'de daire bakmaya başladı!

Yedioth Ahronoth Gazetesi, Türkiye'de yaşayan zengin Yahudiler'in "Ne olur ne olmaz" diyerek İsrail'de ev satın aldıklarını iddia etti



İrlandalı kadın aktivist, Mavi Marmara Gemisi'nde öldürülen Furkan'ın mezarı başında Müslüman oldu

İsrail'in ambargo uyguladığı Gazze'ye yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara Gemisi'nde, o da vardı. Ancak gemiye baskın düzenleyen İsrail askerlerinin kurşunları, Furkan Doğan'ı (19) hayattan aldı. Mezarında cennet uykusuna yatan Furkan'ın, dün bir ziyaretçisi vardı. İrlandalı aktivist Cueeva Butlerly, Doğan'ın, Kayseri'nin Talas ilçesindeki mezarını ziyaret etti. Bu sırada Kelime-i Şehadet getiren Butlerly, Müslüman oldu ve Ayşe adını aldı.

HAKLI MÜCADELE
Butlerly, İslam toplumunda gördüğü inanç, olgunluk, onur, misafirperverlik ve gücün Müslümanlığı seçmesi için etkileyici bir ilham kaynağı olduğuna dikkat çekti. Butlerly, "Mavi Marmara Gemisi'nde şehit olan Türk kardeşlerimiz Furkan, Ali Haydar, Cevdet, Nejdet ve diğer kardeşlerimiz bu topluluğa katılmam için bana örnek oldu. Böylece hepimiz kardeş, aynı toplumun ve insanlığın parçası olabiliriz" dedi. Son 9 yıldır kamplarda gönüllü olarak çalışan Butlerly, insanların Filistin'in haklı özgürlük mücadelesine destek vermesi gerektiğini belirtti.

İSRAİL'DE EV BAKIYORLAR
İsrail'de yayınlanan Yedioth Ahronoth Gazetesi, çok ilginç bir iddiayı sütunlarına taşıdı. Gazete, Türkiye'de yaşayan zengin Yahudiler'in "Ne olur ne olmaz" diyerek İsrail'de ev satın aldıklarını iddia etti. Gazeteye konuşan Eldar inşaat şirketinin CEO'su Roni Cohen, "Türk işadamları Tel Aviv'de daireler bakmaya başladı. Bana gelen Türk Yahudileri, Türkiye ile İran'ın bağlarını güçlendirecek olma ve Batı'dan uzaklaşma korkularını anlattılar" diye konuştu.
Takvim


Geri Dön