16 / 04 / 2024

Rossmann, Türkiye'deki ilk marketini Haziran'da açıyor

Rossmann, Türkiye'deki ilk marketini Haziran'da açıyor

Türkiye pazarına geçen yıl sonunda adım atan ve yapılanmasını tamamlayan Rossmann'ın izleyeceği yol haritası belli oldu



Avrupa'nın önde gelen drogerimarkt (yaşam bakım marketi) zincirleri arasında yer alan Rossmann, ilk mağazasını haziran ayında açacak. Türkiye'de Pınar Grubu ile işbirliğine giden Rossmann, bu ortaklıkla 5 yıl içinde 250 mağazaya ulaşmayı hedefliyor. Rossmann Pazarlama Müdürü Klaus Praus, Türkiye'nin büyük bir pazar olduğunu belirtti. Kraus "Dünyada Rossmann her yıl 200'ün üzerinde mağaza açarak büyüyor. Geçen yıl 214 mağaza açtık. Türkiye'deki hedefimiz ise 5 yılda 250 mağazaya ulaşmak. Türkiye'de ortalama 500 metrekarenin üstünde mağazalar açarak büyüme planlarımız var" diye konuştu. Rossmann, Türkiye'de ilk etapta 15 büyük şehirde mağaza açacak. İkinci aşamada ise tüm Türkiye'de mağazalaşma sürecini tamamlanması planlanıyor.

17 BİN ÜRÜN ÇESİDİ

1972 yılında Dirk Rossmann tarafından Hannover kentinde ilk mağazası açılan Rossmann, aynı zamanda Almanya'nın ilk Drogeriemarkt (yaşam bakım marketi) şirketi unvanını taşıyor. Geçen yıl 214 mağaza açan Rossman'ın 2009 yılı cirosu 4 milyar Euro'ya ulaştı. Mağazası sayısı ise bin 500'e çıktı.

Günde 400 TIR giriş yapıyor

Rossmann, Avrupa'da en büyük lojistik tesislerine de sahip. Firmanın mağazalarına günde 400 TIR mal girişi yapılıyor. Ürün yelpazesinin tamamı yaklaşık 17 bin adet ürünü kapsıyor ve bu kapsam satış alanının büyüklüğüne göre değişiyor. Firma ayrıca 43 private label markası ile de 3 bin 500 değişik ürün yelpazesine sahip.
Star/Belma Toprak


Geri Dön