16 / 04 / 2024

Rus Mirax grubu Sungate Port Royal Otel'i sattı

Rus Mirax grubu Sungate Port Royal Otel'i sattı

Ruslar 340 milyon $'a aldıkları Sungate Port Royal'ı sattı



ANTALYA'DAKİ Sungate Port Royal'i 2 yıl önce 340 milyon dolara alan Rus Mirax Grubu 170-190 milyon dolar arası bir fiyatla oteli Türk yatırımcılardan oluşan konsorsiyuma sattı. Fettah Tamince'nin de oteli satın alan konsorsiyumda olduğu belirtiliyor.

Küresel finans krizi nedeniyle zor günler geçiren ve elini rahatlatmak için Cengiz İnşaat'tan satın aldığı 7 yıldızlı Sungate Port Royal'i, Rixos'un sahibi Fettah Tamince'ye kiralayan Rus Mirax Group, sonunda zararına oteli sattı ve Türkiye pazarından çıktı.

Türkiye'nin en lüks otellerinden biri olan Sungate Port Royal'in, Türk işadamlarından oluşan bir konsorsiyuma yaklaşık 1 hafta önce satıldığı öğrenildi. Türkiye'den ayrılan Polonski'nin Vakıfbank'a olan kredi borcunu bu satıştan gelen kaynakla kapattığı belirtildi. 2 yıl önce lüks otele 340 milyon dolar veren Mirax Grubu'nun satışta 170-190 milyon dolar arasındaki bir değere razı olduğu konuşuluyor. Mirax'ın elde ettiği gelirin 150 milyon dolarlık bölümü ile Vakıfbank'a olan kredi borcunu kapattığı ifade edildi.

Oteli geçtiğimiz yıl, 10 yıllığına kiralayan Rixos Grubu'nun patronu Fettah Tamince, satışı doğrularken konsorsiyumu oluşturan işadamları hakkında bilgi vermekten kaçındı. Ancak otelin eski sahibi Cengiz İnşaat'ın da konsorsiyumun içinde yeraldığına yönelik duyumları yalanladı. Tamince, "Sungate Port Royal'i alan konsorsiyum içinde sizin de olduğunuz konuşuluyor. Var mısınız?" şeklindeki sorumuza ise "Ben bu otelin 10 yıllığına kiracısıyım, belki 20 yıl da kalırım" şeklinde esprili bir yanıt verdi.

Kriz mağduru oldu

Mirax Grubu'nun Başkanı Sergei Polonski, doğum gününde kalıp beğendiği Sungate Port Royal Otel'i 2 yıl önce Cengiz İnşaat'tan satın almış, bu satış oldukça konuşulmuştu. Ancak kriz Polonski'yi de vurdu. Yaklaşık 500 milyon dolar borcu olduğu konuşulan ve elindeki gayrimenkulleri, uçağını hatta teknesini satışa çıkararak krizi aşmaya çalışan Polonski, milyarderler listesindeki yerini de kaybetti.

1 km'lik kumsalı ve özel limanı var

- Türkiye'nin ilk 7 yıldızlı oteli olarak lanse edilen Sungate Port Royal, 250 bin metrekare arazi üzerine kurulu ve kendine ait bir limanı var.

- Kemer'de Beldibi bölgesinde bulunan otelde 17 ayrı tipte bin 94 oda ve 3 bin yatak bulunuyor.

- Otelin sahip olduğu kumsalın uzunluğu 1 kilometreyi buluyor.

- Mimar Tuncay Çavdar`ın Batı-Uzakdoğu sentezini kullanarak projelendirdiği otel, aynı zamanda 18 bin metrekarelik havuz alanı ile 'su cenneti' olarak nitelendiriliyor.
Hale Tüzün/Vatan
 


Geri Dön