24 / 04 / 2024

Ruslar İzmir'den ev alıyor!

Ruslar İzmir'den ev alıyor!

İzmir’de Rusça konuşan yabancı uyruklu vatandaşların sayısı 30 bine ulaştı. Rusların kente ilgi artarken emlak sektörü de hareketlendi.



Türkiye’de en fazla iç göçü alan İzmir’e, yurt dışından yoğun talep geliyor. Medya Ege'de yer alan habere göre; TÜİK verilerine bakıldığında evlilik veya yeni bir yaşam için, Rusça konuşan ülkelerden gelip, İzmir’de yaşayanların sayısı 30 bine ulaştı. Konu hakkında değerlendirmede bulunan Rota Gayrimenkul’ün Ukrayna kökenli Danışmanı Daryna Bochok, ''İzmir’in iklimi, yaşam kültürü ve ekonomisi, Rusça konuşan ülkelerde yaşayanlar için, oldukça cazip bir hayat sunuyor’ dediYatırım veya yaşamak amaçlı İzmir'e yerleşen Rusça konuşan ülkelerden gelen vatandaşların giderek arttığını söyleyen Daryna Bochok, ‘Hükümetin uyguladığı gayrimenkul edinerek vatandaşlık alma hakkı, yabancılar için cazibe oluşturdu. Gayrimenkul sertifikası ile yurtdışı yatırımcısının önündeki bürokratik engeller kaldırıldı. Sadece sermayesini getirip Türkiye'deki bir projeye ortak olabiliyorlar. 250 Bin dolar ve üzeri gayrimenkul alana vatandaşlık hakkı, gayrimenkul sertifikasını destekleyici bir unsur odu. Bu düzenlemeler yabancı yatırımcılar için İzmir’i çok cazip bir kent haline getirdi'' dedi.

RUSLAR İZMİR’DE YABANCILIK HİSSETMİYORLAR

Rusya başta olmak üzere, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan ve Özbekistan gibi Rusça konuşan ülkelerden gelen turistlerin İzmir’de yabancılık hissetmediğini belirten Bochok, ''Çocukların eğitimi için İzmir’de Rus okulu açıldı. Kurulan dernekler aracılığı ile geleneklerinin korunması, sosyalleşme ve dayanışma da arttı.  İzmir  halkı ile uyum içerisinde yaşıyorlar. Ruslar için İzmir, yeni ancak çok kültürlülüğü ile cazibesi yüksek rahat bir şehir. Rusların bu kente ilgisi her geçen gün artıyor. Yerleşen aileler genelde genç. İzmir, Rusça konuşan yabancı uyruklu vatandaşların vazgeçilmezi oldu'' diye konuştu.

Ruslar İzmir den ev alıyor!

RUS YATIRIMCILARIN TERCİHİ İZMİR

Turizm organizasyonlarının Rusça konuşan ülkelerden İzmir’e olan ziyaretleri arttığını ifade eden Daryna Bochok, ''Türkiye’de yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcılar, yaşam rahatlığı ve iklimi başta olmak üzere, ekonomik kabiliyetlerinden ötürü, İzmir’i tercih ediyorlar. 2019 yılının ilk 6 ayında, tam 1547 gayrimenkul, Rus yatırımcılar tarafından alındı. İzmir’deki gayrimenkul hareketliliğine Rusların büyük katkısı oldu'' açıklamasında bulundu.


Geri Dön