28 / 03 / 2024

Rusların konutta tercihi hangi ilçe oldu?

Rusların konutta tercihi hangi ilçe oldu?

Alanya Tanıtım Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Emlak Profesyonelleri Derneği Başkanı Dr. Yakup Uslu "Alanya'da özellikle Rusların konutlara olan ilgisi devam etmekte. Yabancıların özellikle Rusların konut kiralamakta daha ısrarcı olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.



Alanya Tanıtım Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Emlak Profesyonelleri Derneği (The Turkish Property Professionals-TTPP) Başkanı Dr. Yakup Uslu, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle beraber ev ekiralamalarının arttığını dile getirdi. Milliyet'te yer alan habere göre, Uslu "Alanya'da özellikle Rusların konutlara olan ilgisi devam etmekte. Daha önceleri de yoğun şekilde daire veya villa kiralayan yabancı misafirlerimiz vardı. Ancak son dönemlerde pandemi dolayısıyla konutlarda kiralama sürecinde bir artış olduğunu söyleyebiliriz. Bu tabii ki insanların çok kalabalık otellerde kalmaktansa evlerde daha rahat tatil yapabileceklerini gösteren bir durumdu. Bu şekilde bayağı talebimiz oldu. Yabancıların özellikle Rusların konut kiralamakta daha ısrarcı olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.

Rusların konutta tercihi hangi ilçe oldu?

Gelen konut taleplerin Slav ülkelerinden olduğunu dile getiren Yakup Uslu, "Ukrayna, Rusya, Kazakistan'ın yoğun olarak talep gösterdiğini söyleyebiliriz. Ancak batı Avrupa'dan da Almanlar ve Finliler özellikle Finlandiya'nın Helsinki'den direkt Antalya'ya uçak olması hasebiyle yoğun bir Finlandiyalı gelişi olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

 

Alanya'da yabancılara 50 bin taşınmaz satıldı!


Geri Dön