16 / 04 / 2024

Rusya inşaat sektöründe iflaslar ikiye katlandı!

Rusya inşaat sektöründe iflaslar ikiye katlandı!

İnşaat İşleri Derecelendirme Kuruluşu (RASK)’ın verilerine göre, ülkede faaliyet gösteren 5 bin 500 şirketin 149’u iflas aşamasında.



Rusya'da kirizden en çok ve en olumsuz etkilenen sektörlerin başında gelen inşaat cephesinden sıkıntılı haberler gelmeye devam ediyor... Kommersant gazetesi, geçen yıl Rusya’da tüketici talebindeki daralma ve kredi bulma güçlüğü nedeniyle inşaat piyasasının olumsuz etkilendiğini yazdı. Uzmanlar, "Pazardaki işlerin daralması nedeniyle iflas edenlerin arasına daha büyük oyuncular da katılabilir" diyor.


İnşaat İşleri Derecelendirme Kuruluşu (RASK)’ın verilerine göre, ülkede faaliyet gösteren 5 bin 500 şirketin 149’u iflas aşamasında. Bu şirketlerin tamamlayamadığı işlerin toplam büyüklüğü 4,5 milyon metrekare. İflas eden şirket sayısının en çok olduğu şehir Moskova (11). Başkenti Moskova (9) ve Tümen oblastları (9) takip ediyor.


Habere göre,iİflas sürecine giren inşaat şirketlerinin toplam içindeki payı iki kat artarak yüzde 1,8 oldu. 


Gazetenin ulaştığı sektörel kaynaklar iflas eden şirketlerin önemli bir bölümünün projelerine krizin yoğun biçimde hissedildiği 2015’ten önce başladığını belirtiyor.


Uzmanlar talepteki daralma ve kredi bulma güçlüğünün yanı sıra mevzuattaki değişimin de inşaat piyasası üzerinde etkide bulunduğuna işaret ediyor. Yeni mevzuat şirketlere yeni yükümlülükler getiriyor. Bu da, esnek finansal olanaklardan yoksun küçük ve orta ölçekli oyuncuların işini güçleştiriyor.


Analistlerin beklentisi 2017’de iflaslardaki artışın hız keseceği yönünde. Öte yandan, pazardaki işlerin daralması nedeniyle iflas edenlerin arasına daha büyük oyuncular da katılabilir.



TürkRus


Geri Dön