27 / 04 / 2024

Rusya'daki otel ve tesis projeleri Türk şirketlerini bekliyor!

Rusya'daki otel ve tesis projeleri Türk şirketlerini bekliyor!

Rusya 'nın Soçi kentinde 2014 'te yapılacak Soçi 'de yapılacak Dünya Kış Olimpiyatları 'ndan sonra 2018 'de de Dünya Futbol şžampiyonası 'na ev sahipliği yapacak



Rusya'da giderek artan inşaat yatırımları Türk inşaat sektörü için hareketli bir sürecin başlangıcı gibi görülüyor.

Rusya 'nın Soçi kentinde 2014 'te yapılacak Soçi 'de yapılacak Dünya Kış Olimpiyatları 'ndan sonra 2018 'de de Dünya Futbol şžampiyonası 'na ev sahipliği yapacak. Her iki önemli projede de Rusya 'nın kesenin ağzını açacağı projeler olarak görülüyor. Her iki büyük projede de çok sayıda otel, tesis yatırımı yapılacak. Soçi Olimpiyatları için 3 yıllık bir süre kalırken, Rus müteahitlerini imdanına Türk müteahitlerin yetiştiği bildiriliyor. Rus 'ların yetiriştirmekte kaygı duyduğu projelere Türk müteahitlerin dahil olduğu gelen bilgiler arasında.

2018 yılı için yapılacak stat ve diğer tesislerde FIFA'nın, dolayısıyla Avrupa kriterlerinin geçerli olacağını belirten Barış Onay, bu sebeple Türkiye'de Avrupa standartlarında çalışan inşaat firmalarının yapılacak işlerde daha avantajlı olacağına dikkat çekiliyor. Bu arada 2014 Soçi Olimpiyatlarında, Olimpiyat Komitesinin kalacağı otelin inşat işini Türk firması Yenigün İnşaat aldı. 152 milyon dolarlık proje aynı zamanda ana müteahhit olarak olimpiyat yatırımlarından bir Türk firmasının aldığı ilk iş oldu. Resmi rakamlara göre olimpiyatların bütçesi 206 milyar ruble olacak. 2012 sonuna kadar 218 tesisin tamamlanması bekleniyor. 2014 Kış Olimpiyat Oyunları 'nı düzenleyecek olan Rusya, Soçide kuracağı yeni limanı Albayrak Grubu ile birlikte inşaa etmeye karar vermişti.

13 stat baştan inşa edilecek

Rusya 'daki dev projelere Türk müteahitlik firmaları cephesinde de büyük bir hareketlilik yaratmış durumda. Rusya 'ya ilk giren müteahitlik firması Baytur İnşaat, 2018 'deri şampiyona için ciddi hazırlık içinde. Baytur olarak Rusya 'da hem çok eski hem de iyi tanınmaları onları avantajlı kılıyor.

2018 Dünya Kupası için İngiltere, Hollanda, Belçika, İspanya ve Portekiz 'i geride bırakan Rusya, Devlet Başkanı Medvedev ve Başbakan Vilademir Putin önderliğinde spor organizasyonlarına büyük önem veriyor. Dünya Kupası maçları toplam 13 şehirde 16 statta yapılacak. Bu şehrilerin tümünde en az 40 bin kişilik stat şartı aranacak. 2018 yılına kadar 13 stat baştan inşa edilirken, 3²ü de yenilenecek. Sadece statların maliyetinin 3.8 milyar doları bulması beklenirken, organizasyon için ayrılan bütçe 10 milyar dolar civarında.
Radikal


Geri Dön