25 / 04 / 2024

Rüya Rezidans, dünya çapında huzurevi olmayı hedefliyor!

Rüya Rezidans, dünya çapında huzurevi olmayı hedefliyor!

Beykoz-Riva-Polonezköy arasında bulunan Mahmut Şevket Paşa Köyü'nde bu yaz açılan Rüya Rezidans, konuklarının evlerindeki düzenlemelerini birebir olarak yaşayabilmeleri için odalarını kendilerinin tasarlamasına olanak sağlıyor



Beykoz-Riva-Polonezköy arasında bulunan Mahmut Şevket Paşa Köyü'nde bu yaz açılan Rüya Rezidans, konuklarının evlerindeki düzenlemelerini birebir olarak yaşayabilmeleri için odalarını kendilerinin tasarlamasına olanak sağlıyor. Benzer kuruluşların sıraladığı tv, uydu, güvenlik sistemleri, sağlık hizmetleri vb gibi konaklama ayrıntılarının tamamını sağlıyor.

Rüya Rezidans'ın sağlık kadrosu, Almanya'da "Geriatri" (65 yaş üstü kişilerin ihtiyaçları konusunda uzmanlık) konusunda özel eğitim almış kişilerden oluşuyor. Bunun için uzun araştırmalar yapılarak, pek çok kişiyi ilgilendiren bir girişimcilik projesi olarak ele alınmış. Avrupa'daki Geriatri gelişmeleri izlenerek Huzurevi-Turizmi sektörüne yatırım yapmaya karar verilmiş ardından da bu projeye ev sahipliği yapacak bir saha araştırması yapılmış.

Proje ve aynı zamanda işletme sahibi olan kadın girişimci Birgül Güven, Rüya Rezidans'ın hedeflerinin projenin hayat bulduğu Mahmut Şevket Paşa Köyü'nü dünya çapında bir Huzurevi Merkezi'ne dönüştürmek olduğunu söylüyor. Türkiye'de yasal mevzuatlarda gerekli iyileştirmelerin yapılması durumunda Avrupalı yatırımcıların ciddi yatırımda bulunacağım ifade eden Güven, Rüya Rezidans'ın birden fazla projesinin olduğunu ve gerekli alt yapı diyetisyen kontrolünde hazırlanmış menüler hazırlanıyor. Burada ayrıca evcil hayvan besleme, hamam ve sauna faaliyetlerinden yararlanma, Alzheimer, Demans, Parkinson ve Felçli hastalara bu konuda uzmanlaşmış doktor, hemşire ve sağlanması ve İstanbul'daki tüm hastanelerine helikopter ile ulaşım imkânı sunulması.
Hürriyet


Geri Dön