20 / 04 / 2024

Sabah ezanıyla TOKİ kuyruğuna!

Sabah ezanıyla TOKİ kuyruğuna!

TOKİ tarafından Bursa'nın İnegöl ilçesinde yapılan 1244 konuttan satılamayan 18 daireyi almak isteyen vatandaşlar bir gün önceden banka önünde kuyruğa girdi. Ancak büyük şok yaşadılar!



TOKİ tarafından Bursa'nın İnegöl ilçesinde yapılan bin 244 konuttan satılamayan 18 daireyi almak isteyen vatandaşlar bir gün önceden banka önünde kuyruğa girdi. Bir gün boyunca sıra bekleyen 50 kadar vatandaş, Türkiye genelinden de başvurular olduğu için İnegöl'den sadece 2 kişinin ev sahibi olabileceğini öğrenince büyük şok yaşadı. 


KİRA ÖDER GİBİ


İnegöl'de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKl) tarafından Baykoca Mahallesine yapılan bin Banka önünde sıraya giren Abdülselam Bilmez, "Ev alabilmek için bekliyoruz. Herkesin ev ihtiyacı var. Normal kira öder gibi ev sahibi olacağız. 245 TL ile başlıyor 350'ye kadar aylık ödeme kolaylığı var. TOKİ'de kiracıydım, Allah izin verirse ev sahibi olacağım. Sabaha kadar bekleyeceğiz. Gündüz saat 3.00'den bu yana bekliyorum" dedi. 


HAYAL KIRIKLIĞI


Sabah 09.00'da açılan bankaya hücum eden vatandaşlar hayal kırıklığı yaşadı. 50'ye yakın vatandaştan sadece ikisi ev alma hakkını yakaladı. 18 daire için Türkiye genelindeki bankalara başvuru yapıldığı, İnegöl'den sadece iki kişinin ev sahibi olabileceği öğrenildi. 


A Gazete (Bursa)


Geri Dön