28 / 03 / 2024

Sabancı Holding çimentoda güçlendi!

Sabancı Holding çimentoda güçlendi!

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, çimento şirketlerinin geçen yılki güçlü performanslarının da üzerine çıkarak net karlarını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artırdığını belirtti.



Sabancı Holding açıklamasına göre şirketin banka dışı konsolide net karı, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 66 artışla 749 milyon liraya ulaştı. Sabancı Holding’in toplam varlıkları 30 Eylül 2015 itibarıyla 267 milyar 235 milyon liraya, toplam konsolide öz kaynakları ise 20 milyar 168 milyon liraya yükseldi.


Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, çimento şirketlerinin geçen yılki güçlü performanslarının da üzerine çıkarak 2015’in 9 ayında kombine net karlarını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artırdığını belirtti. Güçlü yurt içi talebin yanı sıra şirketlerinin enerji verimliliği ve teknolojik üstünlüklerinin karlılığı desteklediğini vurgulayan Kurtul, Çimsa’nın Eskişehir fabrikasına yapılan 55 milyon dolarlık yatırımın, şirketin katma değeri yüksek ürüne  yönelmesini ve üretim esnekliğini artırmasını sağlayacağını aktardı.

 

Kordsa Global’de verimlilik artışı ve üretim yapılan gelişen ülkelerin para birimlerindeki değer kaybının, maliyetleri iyileştirdiğini, bunun da karlılığı pozitif etkilediğini belirten Kurtul, Temsa Global’in ABD ve Avrupa’ya ihracatlarıyla karlılığını önemli ölçüde artırdığını, Carrefoursa’nın da mağaza açılışları ve Kiler ile birleşmesi sonrasında büyümeye devam etiğini sözlerine ekledi. 


Hürriyet





Geri Dön