20 / 04 / 2024

Sabancı ve Turkcell’den müzelere özel işbirliği!

Sabancı ve Turkcell’den müzelere özel işbirliği!

Sakıp Sabancı Müzesi ve Turkcell, müzecilik ile teknolojiyi buluşturan işbirliğine imza attı.Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, modern müzecilik anlayışında yeni bir adım daha attıklarını belirtti.



Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, modern müzecilik anlayışında yeni bir adım daha attıklarını belirterek, “İşbirliği, müzemizin sanat ve teknoloji alanında başlattığı projelerin gelişimi açısından büyük önem taşıyor. Bu iki güçlü kurumun sinerjisinden gelecekte yeni ve çok başarılı projeler ortaya çıkacağına dair inancımı tekrarlayarak, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


GENÇLER DAHA ÇOK GELSİN

Sabancı ve Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv dün düzenlenen imza töreninde bir araya geldi. İşbirliği kapsamının açıklandığı toplantıda aynı zamanda müze için geliştirilen uygulama da sanatseverlere tanıtıldı. Güler Sabancı, konuşmasında özellikle gençleri müzelere daha çok çekmek istediklerini belirterek, “Sakıp Sabancı Müzesi, 12 yıllık geçmişi boyunca müzecilik, sergileme ve iletişim alanlarında Türkiye kültür-sanat camiası için ilkleri yarattı ve uyguladı. Bu alanlarda uluslararası standartları hayata geçirerek, örnek bir kurum, bir referans noktası haline geldi” dedi. 

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi işbirliğine ilişkin şunları söyledi: “Amacımız gerek uygulama üzerinden sağladığımız kolaylıklar, gerek müşterilerimize sunduğumuz avantajlarla müzede yer bulan sergilere, koleksiyonlara ve etkinliklere gösterilen rağbetin artmasına katkıda bulunmak. Turkcell, teknolojisiyle sanatın hizmetinde.”


MOBİL SANATSEVERLER AVANTAJLI

TURKCELL ve S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi tarafından müzeye özel geliştirilen uygulama sayesinde ziyaretçiler her türlü etkinliğin bilgilendirmesine kolayca ulaşabiliyorlar. Uygulama ile S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’nde yer alan koleksiyonların detayları, takvime göre etkinlik seçilebiliyor; geçmiş sergilere, eğitimlere ve müze ile ilgili haberlere kısa yoldan erişim sağlanabiliyor. Kullanıcılar diledikleri etkinlik, koleksiyon, sergi ve haberi sosyal medya üzerinden paylaşabiliyorlar. Uygulama sayesinde, müzede gerçekleşecek etkinlikler kişisel takvime eklenerek hatırlatma özelliğinden faydalanılabiliyor. 


Hürriyet


Geri Dön