19 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yeni pisti 2020'de açılacak!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yeni pisti 2020'de açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan yaptığı açıklamada, "Sabiha Gökçen'deki yeni pisti 2020'nin haziran ayında açacağız." dedi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan önemli açıklamalar yaptı. Milliyet'te yer alan habere göre, Bakan Turhan, Atatürk Havalimanı'nın taşınmasına ilişkin, "Dünya havacılık tarihinin en büyük taşınmasını gerçekleştirdik diyebiliriz. Saat 10.00 itibarıyla yüzde 97 oranında tamamlandı" dedi. 

Sabiha Gökçen'deki yeni pist ile ilgili de konuşan Turhan sözlerine şu şekilde devam etti: "Sabiha Gökçen'deki yeni pisti 2020'nin haziran ayında açacağız.  Ankara  Esenboğa'daki yeni pistin taksi yolunu yapıyoruz. Onu da 2020 yılında tamamlayacağız.  Esenboğa iç hatlarda en yoğun kullanılan havalimanı. Aktarma noktası olarak da kullanılıyor. Uçuş sayısının artırılması o bölgedeki yolcu sayısına talebine bağlı. Yolcu talebi iş, turizm amaçlı oluşuyor. Başkentimiz ekonomik ve turizm açısından sağlık, fuarcılık turizmi önemli potansiyellerden biri. Anadolu'nun değişik tarihi bölgeleri var. Ulaşımı mesela Konya, Eskişehir'i hızlı trenle bağladık."


Geri Dön