19 / 04 / 2024

Sabri Yiğit'ten sınır iller için yatırım çağrısı!

Sabri Yiğit'ten sınır iller için yatırım çağrısı!

abri Yiğit, en çok göç veren şehirler arasında yer alan Kars, Ardahan ve Iğdır’a yapılacak yatırımlarla destek olunmasının bölgenin gelişmesi açısından önemine değindi ve işadamlarına bölgeye yatırım çağrısı yaptı.



KAI (Kars - Ardahan- Iğdır) Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit ev sahipliğinde, Hilton İstanbul Bosphorus Otel’de gerçekleşen yemekte bölgenin tanınmış iş adamları, siyasetçileri ve bürokratları bir araya gelerek ‘sınır illerinin ekonomik olarak kalkınması’ için bölgesel yatırımlar konusunda fikir alışverişinde bulundu.


Bölge milletvekilleri, valileri ve işadamlarının da katıldığı gecede, ‘Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu’ projesi de gündeme geldi. Sabri Yiğit, en çok göç veren şehirler arasında yer alan Kars, Ardahan ve Iğdır’a yapılacak yatırımlarla destek olunmasının bölgenin gelişmesi açısından önemine değindi ve işadamlarına bölgeye yatırım çağrısı yaptı. 


Kurulduğu 1992 yılından bu yana 20 binin üzerinde öğrenciye burs sağlayan KAI Vakfı, bölgede bulunan üniversitelere destek geceleri, kampüsler içinde yapılan inşaatlara katkı, bir çok yurt ve fakültenin açılışı, kongre ve spor salonları inşası, bölgedeki tarihi binaların restore edilmesi, köy okullarına kıyafet, Kitap ve kırtasiye desteği gibi çalışmalar yapıyor. Geceye siyasetçilerin yanı sıra oyuncu Selçuk Yöntem de katıldı. 


Milliyet


Geri Dön