28 / 03 / 2024

Saffet Bulut: Kentsel dönüşüm yeşil alanları arttıracak!

Saffet Bulut: Kentsel dönüşüm yeşil alanları arttıracak!

CHP' nin Bahçelievler Belediye Başkan adayı Mimar Saffet Bulut; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ile beraber Bahçelievler' de vatandaşlarla bir araya geldi.



30 Mart 2014 seçimi hazırlıklarının sürdüğü şu günlerde, Bahçelievler Belediye Başkanlığı için deneyimli bir isim öne çıkıyor. 

1994 ve 1999 yıllarında iki kez Bahçelievler Belediye Başkanı olarak görev yapan Mimar Saffet Bulut, CHP'den Bahçelievler belediye başkan adayı oldu. Mimar Saffet Bulut; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ile beraber Sıcak Eller Derneği ile kahvaltıda hazır bulundu. Sonrasında Şirinevler Kapalı Cad. Esnaf ve Halk Evi'yle görüşen Bulut, kendi yaşadığı ilçe olan Bahçelievler'de vatandaşlarla bir araya geldi. 


Bir deprem ülkesi olan Türkiye'de, Bahçelievler ve diğer tüm semtlerin kentsel dönüşüm projelerine odaklanmasının önemli olduğunu söyleyen Bulut, konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle paylaşıyor: "Deprem, belediyelerin genel sorunlarının çözülmesi için bir vesiledir. Bu durum, örneğin otopark sorununun da çözülmesine de yardımcı olacaktır. Özellikle Bahçelievler'de Siyavuşpaşa, Soğanlı, Hürriyet ve Zafer Mahallesi gibi bölgelerde insanların çocuklarını dolaştırabilecekleri bir park bile yok. Sokaklar kuyu gibi, binalar yedi katlı. Kentsel yenileme hem bu yapı yoğunluğunu azaltacak hem de park gibi yeşil alanları artıracaktır." 


Mimar Saffet Bulut kimdir? 

1952 Trabzon Maçka doğumlu olan Saffet Bulut, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi bölümü mezunudur. 1960 yılından bu yana Bahçelievler'de oturan Mimar Saffet Bulut, bugüne kadar 2000'den fazla projeye imza atmıştır. 1992 yılında Bahçelievler Belediye Meclis Üyeliği yapan ve 1994'te Bahçelievler Belediye Başkanı olan Bulut, 1999 yılında ikinci kez Bahçelievler Belediye Başkanı seçilmiştir. 


BULUT UN ÖNCELİKLİ HEDEFLERİ

 Mimar Saffet Bulut'un öncelikleri, semt halkının ihtiyaçlarına odaklanıyor Depreme karsı dayanıklı kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra, semt halkının İhtiyaçlarına da odaklanan Mimar Saffet Bulut'un öncelikli diğer hedefleri arasında; ? Daha temiz, daha yeşil bir Bahçelievler oluşturmak, ? Sosyal bir belediye anlayışıyla hizmet vermek, ? 200 yataklı devlet hastanesi, fizik tedavi ve yanık hastanesi insa etmek, ? Minibüs duraklarının zemin altına almak, ? Engelliler için park ve oyun alanları hazırlamak, ? İssizlere yeni is olanakları sunmak, ? Trafiği düzenleyerek yaya yolları açmak, ? Sinema, tiyatro, kongre salonu gibi sosyal alanlar yaratmak, ? Unverdi geçidinin düzenlenerek polis evi açılması bulunuyor.


Hürses


Geri Dön