24 / 04 / 2024

Dünyada en iyi korunan 20 kentten biri Safranbolu!

Dünyada en iyi korunan 20 kentten biri Safranbolu!

Safranbolu'da ilçenin Kültür ve Turizm Bakanlığınca 1976'da tarihi sit alanları kapsamına alınmasının 38. yıl dönümü kutlanıyor. Belediye Başkanı Aksoy, koruma imar planlarıyla kentin korunduğunu söyledi.



Kutlama mesajı yayımlayan Belediye Başkanı Necdet Aksoy, bozulmadan gelen, Türk kültürünün belgesi niteliğindeki Safranbolu'nun anıtları, konut mimarisi, yol dokusu ve doğal özellikleriyle bütün halinde korunması gerektiğini belirtti.


Bu düşünceyle sit alanı kapsamına alındığına dikkati çeken Aksoy, şunları kaydetti:


 "38. yıl dönümü olan bu günde Safranbolu, hala tarihini içinde yaşayarak koruyor ve bunu dünya mirası olarak herkesle paylaşıyor. Bireysel korumacılığın bilinçli korumacılığa dönüştüğü kentimizde restorasyonlar, koruma alanlarının bilinçli değerlendirilmesi, Safranbolu’yu korumanın başkenti yapmış, dünyada en iyi korunan 20 kentinden biri haline getirmiştir. Belediyemizin kentimizi koruma ve restorasyonlarla gelecek kuşaklara aktarabilmekle ilgili yaptığı yoğun çalışmalar her geçen gün ivme kazanmaktadır. Koruma imar planlarıyla kentimizin koruma altındaki alanları revize edilmiş ve güvence altına alınmıştır. 


Tarihi çeşmelerimiz restore edilmiş, suları akar hale gelmiş ve proje kapsamında onarılmaya hala devam edilmektedir. Yine devlet desteğiyle birçok tarihi ev restore edilmiştir."




Geri Dön