23 / 04 / 2024

Safranbolu’da 17 tarihi ev restore edilecek!

Safranbolu’da 17 tarihi ev restore edilecek!

Safranbolu’da Akçasu Dere Islahı Projesinin ardından bu bölgede bulunan tarihi evlerin restorasyonu ile ilgili projenin de protokolü imzalandı.



Geçtiğimiz aylarda tamamlanarak Safranbolu’da turizme Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ile İl Kültür Müdür Yardımcısı Emin Akar tarafından imzalanan protokol ile Akçasu Mahallesi’nde bulunan 17 tarihi evin restorasyonu yapılacağı açıklandı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Safranbolu Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen imza törenine, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Emin Akar ile Safranbolu Belediyesi İmar Müdürü Şeyma Acar ve müdürlüğe bağlı mimarlar katılım gösterdiler. 

İmza töreni sonrası açıklamalarda bulunan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Projenin amacının bölgede bulunan evlerin korunması, onarımı ve kentsel tasarımının yapılması olduğunu belirterek, “Burada 17 konutun restorasyonu yapılacak. ÇEKÜL Vakfının da destekleri ile gerçekleştirilecek olan çalışmada projeyi belediyemizde görev yapan mimar arkadaşlarımız yapacak. Totalde projeyi Kültür Bakanlığımızın destekleri ile hazır hale getireceğiz” dedi.


Geri Dön