25 / 04 / 2024

Şahan Gökbakar gayrimenkule yatırım yapıyor!

Şahan Gökbakar gayrimenkule yatırım yapıyor!

Halkbank reklamında 10 ayrı karakter canlandıracak olan Şahan Gökbakar, bütün yatırımlarını gayrimenkulde yaptığını ev ve dükkan aldığını söyledi.



Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, bankalar arasındaki mevduat yarışının sakıncalı olduğunu söyledi. Halkbank olarak hiçbir zaman bu yarışın içinde olmadıklarını kaydeden Taşkesenlioğlu, bu konuda da vatandaşa da “15 Temmuz sonrası dolarda yapılan kahramanlık şimdi de mevduat faizinde yapılmalı” çağrısında bulundu.


‘NOT KARARI SİYASİ’


Şahan Gökbakar’ın oynadığı “Halk ister Halkbank Yapar” sloganlı reklam filminin tanıtım toplantısında konuşan Taşkesenlioğlu, “Mevduat faizlerinde savaşa girmek hepimiz için zararlı. Bankalar rekabeti artırmamalı, vatandaşımız da bunu kızıştırmamalı. Vatandaş 15 Temmuz darbe girişiminde ekonomiye gösterdiği tutumu bundan sonra da devam ettirmeli” diye konuştu.


Moody’s’in not indirim kararına da değinen Taşkesenlioğlu, sadece 2 gün arayla aynı kuruluş tarafından yapılan iki farklı açıklamanın kararların ekonomik değil, siyasi olduğunu gösterdiğini ifade etti. Kararın borçlanma maliyetlerinde kısıtlı da olsa bir artış yaratacağını dile getiren Taşkesenlioğlu, ancak bu sürecin daha yüksek getiri arayan yatırımcılar için Türkiye’yi daha cazip bir ülke kılacağını, bu noktada süreci fırsata dönüştürecek hamleler yapmak gerektiğini, yabancı yatırımcıların bu yıl tahvil-bono piyasasında 5.8 milyar dolarlık net alım yaparak Türkiye ekonomisine güvendiklerini gösterdiğini vurguladı.


ŞAHAN: GAYRİMENKULE YATIRIM YAPIYORUM

Halkbank reklamında 10 ayrı karakter canlandıracak olan Şahan Gökbakar, bütün yatırımlarını gayrimenkulde yaptığını ev ve dükkan aldığını söyledi. Başka bir bankanın reklâm yüzü olan Kıvanç Tatlıtuğ ile nasıl rekabet edeceği sorusuna ise “Biz daha ağır basıyoruz” şeklinde esprili yanıt veren Gökbakar, “Bizim de çok sevdiğimiz bir sanatçıdır kendisi” dedi.


‘BANKACILIK KÂRLILIĞI FAHİŞ DEĞİL’

Taşkesenlioğlu, Halkbank olarak Türkiye’de bütün sektörlere kredi kullandırdıklarını, büyük projelerin finansmanını yaptıklarını, ana misyonları olan esnaf ve KOBİ’lerdeki büyüme stratejilerinden de ödün vermediklerini söyledi. Taşkesenlioğlu, bankaların kârlılığına ilişkin bir soru üzerine de “Kârlılığı düşünürken, parasal büyüklük olarak değil, özkaynak kârlılığı olarak bakmak daha sağlıklı olur. Sermaye iki şekilde artar. Ya patrondan gidip para istemek ya da kârlılıkla büyümek... Bizim özkaynak kârlılığımız sektörün çok az üzerinde. Sektörün özkaynak kârlılığı yüzde 10’lar seviyesinde. Bu yönüyle bakarsak bankacılık sektöründeki kârların çok fahiş olmadığını düşünüyorum. 2-3 yıldır mevduat faizlerindeki artış kârlılığı törpüledi” diye konuştu.


Habertürk


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


HALKBANK Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, kredi faizlerinde arzu edilen düşüş için formülü verdi: “Bankalar mevduat yarışına girmesin, halkımız da bu yarışı kızıştırmasın.” Merkez Bankası’nın ard arda yaptığı faiz indiriminin aynı oranda kredi faizlerine yansımadığı yönündeki eleştirileri hatırlattığımız Taşkesenlioğlu, “Ben mevduat sahibi halkımızdan 15 Temmuz sonrasında nasıl dolar bozdurarak ekonomik darbenin önüne geçtilerse aynı kahramanlığı bu kez faiz konusunda yapmalarını bekliyorum. Milletimizin aynı karşı duruşun devamını göstererek ekonomimizi bozmaya dönük oyunlara gereken cevabı en azından faiz cephesinden de vereceğini düşünüyorum” dedi. 


O BANKADAN BU BANKAYA GİTME

Oyuncu ve Yönetmen Şahan Gökbakar’ın rol aldığı Halkbank’ın, ‘Halk İster Halkbank Yapar’ sloganlı yeni kampanyasının tanıtıldığı toplantıda konuşan Taşkesenlioğlu, düşünülenin aksine bankaların da faizlerin düşmesinden yana olduğunu söyledi. Mevduat faizinin maliyetleri artırdığını kaydeden Taşkesenlioğlu, “Faiz savaşı şu; sizin bankadaki parayı alıp bizim bankaya getiriyorlar. Mevduatın maliyeti artıyor. Biz onu kredi olarak veriyoruz. O nedenle biz mevduat müşterisine diyoruz ki, mevduatınız durduğu yerde dursun. Faizi daha yüksek diye mevduatınızı o bankadan alıp, şu veya bu bankaya taşımayın. 2-3 yıldır mevduat faizlerindeki artış bankaların kârlılığını da törpüledi” diye konuştu. 

Moody’s’in not indirimi kararının siyasi olduğunu ancak borçlanma maliyetlerine 25, 50 ya da 75 baz puan artışla sınırlı etki edeceğini kaydeden Taşkesenlioğlu, “15 Temmuz’dan bu yana yakın zaten izlemedeydik. Dolayısıyla piyasalar not indirimini fiyatlamıştı. İlk etkilerini de hep beraber hafta başında gördük. Önümüzdeki haftadan itibaren yurtiçi piyasaların global piyasalarla birlikte hareket edeceğini düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.


GÖKBAKAR’A METROBÜS ÖNERİSİ

ŞAHAN Gökbakar’ın Halkbank’ın reklam yüzü olması nedeniyle düzenlenen toplantıya yaklaşık 1 saat geç kalması üzerine Genel Müdür Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Gökbakar’a “Artık halkın bankası Halkbank’ın reklam yüzü olarak trafiğe takılmamak için metrobüse binebilirsin2 önerisinde bulundu. Sorular üzerine hiç kredi kullanmadığını ve 3 kredi kartı bulunduğunu söyleyen Şahan Gökbakar, birikimlerini gayrimenkul sektöründe konut ve dükkan satın alarak değerlendirdiğini söyledi.


Hürriyet 


Geri Dön