19 / 04 / 2024

Şahinbey Belediyesi 4 yılda 272 milyon liralık kamulaştırma yaptı!

Şahinbey Belediyesi 4 yılda 272 milyon liralık kamulaştırma yaptı!

Gaziantep'te uyguladığı Kentsel Dönüşüm Projesiyle bütün Türkiye'ye örnek gösterilen Şahinbey Belediyesi, 4 yılda 272 milyon liralık kamulaştırma yaparak rekor kırdı. Tahmazoğlu, Şahinbey'in yüzde 80'in de çarpık yapılaşmanın hakim olduğunu belirtti...



Kentsel dönüşüm kapsamında kamulaştırma ve konut çalışmasına dev bütçe ayıran ve bu alanda Türkiye'ye örnek gösterilen Şahinbey Belediyesi, son 4 yılda 272 milyon TL'lik kamulaştırma yaptı. Belediye, kendi imkanları ve ekipleriyle değer tespitini yaptığı 11 bin bağımsız bölümün de 2 bin 610'nun yıkımım gerçekleştirerek yeni konutların yapımı için harekete geçti.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye'ye örnek gösteren kentsel dönüşüm çalışmalarının sonunda depreme dayanıklı ve sosyal dontılı alanlar oluşturulacağını kaydetti.

YÜZDE 80 ÇARPIK YAPILAŞMA

782 bin 899 kişilik nüfusu ile Türkiye'nin 3'ncü büyük ilçesi konumunda olan Şahinbey'in yüzde 80'in de çarpık yapılaşmamn hakim olduğunu belirten Başkan Tahmazoğlu; "Sadece 4 yıldaki 96 bin 700 kişi nüfus artışı olmuştur.

 Bu durumda yapılması gereken iki şey var. Bir; eskiden yapılan çarpık binaların kentsel dönüşümle yemlenmesi. İki; yeni çarpık bina yaptırümaması konusunda kararlı bir tutum sergilenmesi ve bunun yam sıra yeni konutların yapımı konusunda gerek belediye gerekse özel sektörün önünün açüması ve teşvik edilmesi" dedi.Tahmazoğlu; "Bütçemizi 2013  yılında 637 milyon 350 bin TL'ye çıkartarak, 7 kat arttırdık. Son dört yılda kentsel dönüşüm için 249 milyon TL'lik kamulaştırma yaptık.

Şu anda sadece belediye olarak 5 bin konut biz yapıyoruz. Son 4 buçuk yılda ise müteahhitlere 45 bin konut ruhsatı verdik. Bu çalışmaların sonucunda Şahinbey, bir taraftan kentsel dönüşümle kendini yenilerken, diğer yandan modern, depreme dayanıklı ve sosyal donatı alanlarıyla ortaya çıkmış olacak" dedi.

Spor alanında da önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, 86 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Akkent Spor Köyünü'nün tamamlanmak üzere olduğunu dile getirdi.


Hürriyet Ek

Geri Dön