28 / 03 / 2024

Sakarya Agora AVM bir ay içinde açılacak!

Sakarya Agora AVM bir ay içinde açılacak!

Adapazarı Belediyesi ’ nin arsa karşılığı ortak olduğu Serdivan Arabacıalanı ’ nda yapılan Agora Alışveriş Merkezi bir ay içinde hizmete açılacak.



Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz yapımı devam eden Agora AVM inşaat alanını gezerek ODAK Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gürcan Oral’dan bilgi aldı. 60 bin metrekare kapalı alanı kapsayan alışveriş merkezinde 102 dükkân bulunuyor. İlki İzmir’de yapılan Agora Alışveriş Merkezi’nin, ikincisi Adapazarı, üçüncü inşaatı da Antalya’da yapılacak. Can güvenliği açısından 3 ayrı firmaya farklı derinliklerde zemin etüdü yaptırılan alışveriş merkezi, iki katı zemin altında olmak üzere beş kat olarak inşa edildi. İnşaatta sadece 9 ay zemin iyileştirme çalışması yapıldığını belirten ODAK Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gürcan Oral, zeminden 25 metre aşağı inilerek 520 adet fore kazıkla daha güvenli daha sağlam bir yapı oluşturduklarını kaydetti.


Önceliğini can güvenliğine verdiğimiz alışveriş merkezimizde sadece temel için 18 bin ton çimento kullandık. Alışverişi daha keyifli hale getirmek amacıyla çatımızı gün ışığı gören cam ve çelik konstriksüyondan yapmayı tercih ettik. Toplam 102 mağazada 98 marka hizmet verecek. Çocukların da düşünüldüğü alışveriş merkezimizde 1300 metrekarelik kapalı alanda 75 adet farklı oyun grubu bulunuyor. 1 ay içinde açılışı yapılacak olan alışveriş merkezimizde şuan da 15 firma çalışmalarına başladı” dedi.

Adapazarı’nın bulunduğu konum itibarıyla büyüme potansiyelinin yüksek bir şehir olduğunu kaydeden Başkan Dişli, “İlçe nüfusumuz hızla artış gösteriyor. Bu artışla birlikte alışveriş merkezleri de büyük önem taşıyor. Agora Alışveriş Merkezimiz Adapazarlıların alışverişlerini yaparlarken çocuklarıyla eğlenip zamanlarını geçirebilecekleri bir mekân olacak. Birçok ürünün, toplu bir merkezde bir arada bulunabileceği Agora Alışveriş Merkezi, bu yönüyle tüketiciye fayda sağlarken, şehirde yüzlerce kişiye de istihdam sağlayacak” ifadelerini kullandı.


Hürriyet 


Geri Dön