19 / 04 / 2024

Sakarya Akom ihalesi ne zaman yapılacak?

Sakarya Akom ihalesi ne zaman yapılacak?

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, kısa süre içerisinde kamuoyu ile paylaşılan Afet Koordinasyon Merkezi Projesi’nde ihale hazırlıklarının tüm hızıyla sürdüğünü açıkladı.



Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, kısa süre içerisinde kamuoyu ile paylaşılan Afet Koordinasyon Merkezi Projesi’nde ihale hazırlıklarının tüm hızıyla sürdüğünü açıkladı. Projelendirme çalışmalarının tamamlandığı Afet Koordinasyon Merkezi’nin ihalesine kısa süre içerisinde çıkacaklarını belirten Başkan Toçoğlu, gerçekleştirilecek ihalenin hemen ardından projede çalışmalarının başlatılacağını kaydetti.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Yerel seçimler öncesinde şehrimize Yeni Afet Koordinasyon Merkezi Projesi, kazandıracağımızın sözünü vermiştik. İnşallah Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanındaki İl Özel İdaresi’nden devraldığımız arazide şehrimizin Afet Koordinasyon Merkezi’ni inşa edeceğiz. Proje üzerindeki çalışmalarımız tamamlandı. İhaleye hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde projemizin ihalesini gerçekleştirerek, AKOM’u kısa süre içerisinde hizmete alacağız. Afet Koordinasyon Merkezi Sakarya’ya hayırlı olsun ” diye konuştu.

Toçoğlu, “Afet yönetimine ilişkin teknik altyapının geliştirileceği Afet Koordinasyon Merkezi Projesi’ni 850 metrekare alan üzerine inşa edeceğiz. Merkezimizde operasyon, teknik destek, server, mekanik ve dinlenme odaları bulunacak. Olası afetlerde şehrin kriz merkezi burası olacak. Ayrıca proje kapsamında eczane ve ofislerin yer alacağı, bin 700 metrekare kullanım alanlı bir bina da inşa edilecek. Bu binada 14 eczane ve her eczane içerisinde laboratuar bulunacak. Çalışmamızın şehrimize hayırlı olmasını dileriz” ifadelerini kullandı.



Hürriyet 


Geri Dön