26 / 04 / 2024

Sakarya Akyazı Yeni Cami inşaatının temeli atıldı!

Sakarya Akyazı Yeni Cami inşaatının temeli atıldı!

Akyazı Belediyesi tarafından kısa bir süre önce kıble istikametinin yanlış olmasından dolayı yeniden yapılmak üzere yıkılan Akyazı Yeni Cami inşaatının temeli atıldı.



Akyazı Belediyesi tarafından kısa bir süre yıkımı tamamlanarak çevre temizliği ve düzenlemesi yapılarak içerisinde büyük ilerleme kaydedilen Yeni Cami inşaatını başlatacak temel atma töreni katılımcıların hep birlikte yaptığı dualar eşliğinde başlatıldı. Akyazı Yeni Cami ve park projesini baştan sona kadar yapımını üstlenen, Sakarya Eski Milletvekili, Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Cevat Ayhan’ın kayın pederi hayırsever iş adamı Ahmet Nejdet Nalbantoğlu da temel atma töreninde hazır bulundu. Akyazı İlçe Müftüsü Mehmet Şenokur tarafından yaptırılan dua sonrası, temel atma töreni gerçekleştirildi. Kubbeli Yeni Cami inşaatının Akyazı Belediyesinin de destekleri ile kısa bir süre içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağı Akyazı Belediyesi yetkilileri tarafından bildirildi.


Tören öncesi kısa bir konuşma yapan Akyazı Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Vekili Mehmet Çakmak, “Temelini attığımız bu güzel yeni camimizi Akyazı’mıza kazandıracak olan Hayırsever iş adamı Ahmet Necdet Nalbantoğlu’na sonsuz şükranlarımızı iletiyorum. Şu an hasta olan Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Cevat Ayhan ağabeyimize de Mevla’dan acil şifalar diliyorum. Belediye Başkanımız Hasan Akcan yurt dışında olduğundan programa katılamadı, ancak selamlarını iletti. Bizde bu güzel mabet için elimizden geleni bugüne kadar yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.


Hürriyet


Geri Dön