29 / 03 / 2024

Sakarya Erenler Halit Evin İmam Hatip Ortaokulu açıldı!

Sakarya Erenler Halit Evin İmam Hatip Ortaokulu açıldı!

Erenler Halit Evin İmam Hatip Ortaokulu açılış töreni geniş katılımla gerçekleşti. Saygı Duruşunun bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından öğrencilerin yazmış olduğu şiirler okuldu.



Erenler Halit Evin İmam Hatip Ortaokulu açılış töreni geniş katılımla gerçekleşti.

Gerçekleşen açılışa Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Jandarma Komutanı Emin Dursun, Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Daire Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşunun bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından öğrencilerin yazmış olduğu şiirler okuldu. Yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilere başarılar dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, “Halit Evin İmam Hatip Ortaokulu’nun yapımında hayırsever iş adamı Halit Evin’in önemli katkıları oldu. Şehrimizde faaliyetlerini sürdüren tüm sektörlerdeki aktörlerin de böylesi sosyal sorumluluk projelerine destek olmalarını temenni ediyoruz. Bu okul eğitime dönük hayır çalışmalarına önemli bir örnek teşkil ediyor. Şehrimizde eğitim ve öğretim çalışmalarına katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum. Yerel yöneticiler ve iş adamlarımız çocuklarımızın en iyi şartlarda eğitim ve öğrenimlerini sürdürmeleri için her türlü katkıyı gösteriyor. Ancak ifade etmeye çalıştığım gibi bu topyekûn bir meseledir. Mutlaka iş adamlarımızın da eğitim ve öğretim çalışmalarına katkı vermesi gerekiyor. Bu vesileyle Halit Evin İmam Hatip Ortaokulu’nun şehrimize hayırlı olmasını diliyor, tüm öğrencilerimize yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Programın son konuşmasını yapan Vali Hüseyin Avni Coş, “Eğitim ve öğretim yılımızın hem öğrencilerimize hem öğretmenlerimize hem de Sakaryalı hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim, her aileyi yakından ilgilendiren ve geleceğimizin tayininde çok önemli bir yeri olan mevzudur. Bunu hepimiz biliyoruz. Bunun için geleceğimizin daha güzel daha aydınlık ve daha müreffeh bir şekilde inşası için devlet ve millet olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Eğitim alanında her geçen yıl çağın gerektirdiği standartlara ulaşmak adına büyük adımlar atıldığını memnuniyetle görüyoruz. Bu atılımların gerçekleşmesinde emeği geçenlere, devlet büyüklerimize, değerli hayırseverlerimize ve eğitim camiamızın vazgeçilmezi olan değerli öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı. Gerçekleştirilen konuşmalarının ardından Halit Evin İmam Hatip Ortaokulu’nun açılışı yapıldı.

Protokol açılışın ardından Halit Evin İmam Hatip Ortaokulu’nu gezdi. Öğrencilerle vakit geçiren protokole ikram sunuldu.



Hürriyet 


Geri Dön