24 / 04 / 2024

Sakarya Hendek'te 18 dairelik bina mühürlendi!

Sakarya Hendek'te 18 dairelik bina mühürlendi!

Sakarya Hendek'te 54 konutluk sitenin 18 dairelik bloğunda çökme meydana geldi. Doğalgaz ve enerji hatlarının kesilmesinin ardından 18 dairelik blok mühürlendi.



Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde  54 konutluk sitenin 18 dairelik bloğunun zemin katında dün akşam çökme meydana geldi. Bu duruma bağlı olarak duvarlarında çatlaklar oluştu. Binadakiler büyük korku yaşayarak evlerini boşalttı. Yapılan incelemenin ardından doğalgaz ve enerji hatlarının kesilmesinin ardından 18 dairelik blok mühürlendi.


Hendek Kaymakamı Orhan Burhan bina sakinleri ile görüşerek, "Devletimiz güçlüdür. Konut içerisindeki çökmeler hakkında gerek Sakarya Valiliği, gerekse Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü konuyla ilgili olarak haberdar edildi. Yetkili kişiler tarafından geniş bir inceleme yapılacak ve hazırlanacak raporlar doğrultusunda gerekli işlemler yapılacaktır. Konutta oturan vatandaşlarımızın can emniyetleri için boşaltılmasının doğru olacağı düşüncesi ile konuta kimsenin girmemesi adına görevlilerimiz gerekli işlemleri yapıyorlar. Bu blokta kalan vatandaşlarımızın gidecek yerleri olamayanları öğretmenevi ya da otelde konaklamalarını sağlayacağız. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak" dedi.


Milliyet 


Geri Dön