25 / 04 / 2024

Sakarya imarında üç kat meclisten geçti!

Sakarya imarında üç kat meclisten geçti!

Zemin kata iskân verilmesine ilişkin düzenleme yapan belediyeler arasında Adapazarı Belediyesi de katıldı Adapazarı Belediye Meclisi'nin Aralık ayı toplantısında Adapazarı'nın tamamını kapsayan 1000 Ölçekli Revizyon İmar Planı kabul edildi.



Buyükşehir Belediyesi'nin geçen Mayıs ayında açıkladığı zemin kata iskân verilmesine ilişkin düzenleme yapan belediyeler arasında Adapazarı Belediyesi de katıldı Adapazarı Belediye Mcclisi'nin Aralık ayı toplantısında Adapazarı llçcsi'nın tamamım kapsayan 1000 Ölçekli Revizyon İmar Planı kabul edildi. 

Büyükşehir Belediyesine gönderilen karar sonrası, askı iliresi bitimi ve yapılan itinızlar değerlendirilmesiyle Uç kat imar izinleri verilmeye başlanacak. 

Revizyon İmar Planın bekleneni veremediğini belirten lıııar Komisyonu Üyesi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) meclis üyesi I layrettin I tacı Bektaşoglu, planın adeta doğan görünümlü şahin olduûunu belirterek, "195H yılından buyana Uç defa revizy on uy gulaması yapılmış. Umuy orum ki bu uygulama da kimseye haksızlık yapılamamıştır1' dedi. 



KAT ARTIRIMINA GİDİLMELİ 


Milliyetçi Hareket Partisi Meclis üyesi Mehmet Hasan Yuvacı, zemin açısında sağlam olan Maltepe ve Yeşiltcpe Mahalleleri'nde. meydana gelebilecek bir depremde y ıkıma engel olabilmek adına yapılaşma da (iç kal üzerine çıkılması gerektiğini söyledi. 



Yuvacı "Yerin hir titreşimi var. Deprem esnasında mey duna gelen titreşim ile kuv vetler birleşiy or ve ortay a rezonans etkisi onaya çıkıy or ve y ıkım meydana geliy or. Bu titreşimin en yoğun olarak hissedildiği yerler buralar. Bir deprem esnasında. 


burada zemin sağlam kimse benim evim yıkılmaz diye düşünmesin. Yıkılmaz dcnccck evlerin yıkılması için rtlm şartlar orada ortada. Beledry emiz burada ki yapılaşmada bir an ünce kat artırımına gitmek zorunda" diye konuştu 


Bizim Sakarya


Geri Dön