18 / 04 / 2024

Sakarya'da 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Sakarya'da 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi ( AFAD ) Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığınca yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Geyve ilçesi olan 4,5 büyüklüğünde deprem oldu.



Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığınca yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Geyve ilçesi olan 4,5 büyüklüğünde deprem oldu.


Deprem çevre illerde de hissedildi.


Açıklamada, AFAD Türkiye Deprem Veri Merkezinden alınan verilere göre saat 20.11'de Sakarya Geyve'de 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği hatırlatıldı. Depremden 5 dakika sonra bölgede 1,5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiği belirtilerek 6,16 kilometre derinlikte meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem bölgesine en yakın yerleşim yerinin 3,09 kilometre uzaklıktaki Bilecik Osmaneli ilçesinin Kızılöz köyü olduğuna işaret edildi. 


Açıklamada, şunlar kaydedildi:


"AFAD Sakarya ve Bilecik ile çevre il ve ilçelerdeki diğer birimlerle yapılan haberleşmelerde meydana gelen depremle ilgili olumsuz herhangi bir ihbarın olmadığı tespit edilmiştir. Deprem, Sakarya, Bilecik il merkezleri ve ilçelerin yanı sıra bölgenin büyük bölümünde vatandaşlarca hissedilmiştir. Bölgedeki deprem aktivitesi, Başbakanlık AFAD tarafından 7/24 izlenmektedir."


Bilecik'te panik


Sakarya'nın Geyve ilçesinde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem Bilecik'te de hissedildi.


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Geyve ilçesi olan 4,5 büyüklüğünde deprem Bilecik'te de hafif hissedildi.


İl genelinde can ve mal kaybı olmazken, vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı. 


Hürriyet


Geri Dön