24 / 04 / 2024

Sakarya'da 61 bin konut sigortasız!

Sakarya'da 61 bin konut sigortasız!

1999 depreminde hasar gören Sakarya’da 61 bin konutun halen deprem sigortası yok. Esen Sigorta Acentesi Genel Müdürü Esen deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğini söyledi.



Sakarya’da 61 bin konutun halen deprem sigortası olmadığı belirlendi. 17 Ağustos 1999 depreminde büyük hasar gören Sakarya'da bu sonucun çıkması şaşkınlık yarattı. 


Esen Sigorta Acentesi Genel Müdürü Ali Esen deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğini ifade etti. Ali Esen, "Malumunuz bölgemiz 1. derece deprem bölgesi. Ülkemizde Ege’de ki özellikle Bodrum merkezli en son meydana gelen depremde yaralılarımıza şifalar diliyorum. Bu depremler sonucunda vatandaşlarımız hadi gideyim deprem sigortasını yaptırayım, unutmuştum diyor ve sigortalarını yaptırmaya geliyorlar. Bizler sigorta acenteleri olarak ciddi bir hareketlilik söz konusu. Buradan tüm Sakarya halkına seslenmek istiyorum, ’Bugün Sakaryamızda en son almış olduğum listede 194 bin 190 ilçeler dahil olmak üzere bina var.’ 133 bin vatandaşımız zorunlu deprem sigortası yaptırmış durumda. 61 bin vatandaşımız sigortasız yaşıyor. Bugün Bodrum’da şuanda hasar gören vatandaşlarımızın binaları evleri üzerinde doğal afet kurumunun çalışmaları sürüyor. Sakarya yerle bir oldu ama ayağa kalktık, kalkmasını bildik. Ama deprem tedbiri olarak da yanında doğal afet kurumunun zorunlu deprem sigorta poliçesini her ev sahibi, evlerini deprem sigortası yaptırsın. 61 bin vatandaşımız şuan sigortasız yaşıyor" şeklinde konuştu. 


Ali Esen deprem sigortasının vergi olmadığını söyledi. Esen, "Deprem sigortası kesinlikle bir vergi, bir KDV, bir geçici vergi veya araçlarda ÖTV, MTV vergisi değil. Nasıl aracınız, bir otomobil, bir kamyonetiniz var; gidip trafik sigortası yaptırmadan marşa basamıyor, yola çıkamıyorsanız bir eviniz var ise evinizi de deprem sigortası yaptırıyorsunuz. Trafik sigortası bir kaza olduğu zaman karşı tarafa vermiş olduğunuz hasarı ödüyor, kaskonuz var ise sizin aracınızı kasko şirketi yaptırıyor. Evinizde depremden dolayı zarar gördüyse, Doğal Afet Kurumu (DASK) size bir teminat veriyor" dedi. 


Milliyet 


Geri Dön