19 / 04 / 2024

Sakarya'da ilk katlı otoparkın temeli atılıyor!

Sakarya'da ilk katlı otoparkın temeli atılıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından şehre müjdesi verilen Katlı Otopark Projesi’nin temeli atılıyor. Büyükşehir daha önce yer tahsisi ile ilgili hazırlıkların başlatıldığını duyurmuştu.



Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından şehre müjdesi verilen Katlı Otopark Projesi’nin temeli atılıyor.


Büyükşehir daha önce proje için yer tahsisi ile ilgili hazırlıkların başlatıldığını duyurmuş, İl Müftülüğü’nün yanında TCDD’ye ait arazi şehrin ilk katlı otoparkı için uygun bulunmuştu. TCDD ile gerekli protokoller de imzalanmış, katlı otoparkın projelendirme süreci de sonlandırılmıştı. Gerçekleştirilen ihalenin ardından da çalışmaların kısa süre içerisinde başlatılacağı ilan edilmişti. Başkan Toçoğlu, “Şehrin ilk katlı otoparkının temelini 19 Ekim Pazartesi günü, saat 14.00’da atıyoruz. Sakarya’ya hayırlı olsun” diye konuştu.


Katlı Otopark Projesi ile şehir içi parklanmanın trafiğe olumsuz etkilerini asgari seviyelere çekeceklerini de belirten Toçoğlu, “Bu projede yola çıkarken Ulaşım Master Planımız ve diğer bilimsel verileri masamızın üzerine koyduk. Son yıllarda kişi başına düşen araç sayısında ciddi bir yükselme söz konusuydu. Ve bu rakamlar devam da etmekteydi. Sakarya’nın ulaşım altyapısını geleceğe hazırlamak gibi bir sorumluluğumuz olduğunu biliyoruz. Bu anlamda hayata geçirilecek proje şehir içi parklanma ve trafiğe olumsuz etkilerine yönelik yapıcı ve etkili bir adım olacak” dedi. Başkan Toçoğlu, “Milli Egemenlik Caddesi’nde, İl Müftülüğü binasının yanında hayata geçirilecek 350 araç kapasiteli katlı otopark ulaşım konusunda attığımız adımlar arasında oldukça önemli bir yer edinecek. Ulaştırma, Denizlik ve Haberleşme Bakanlığımızın da projede bizlere çok büyük destekleri oldu. İnşallah katlı otopark projemiz ile şehir içi ulaşımına önemli bir hizmet daha kazandırmış olacağız. Sakarya’ya verdiğimiz bir sözü daha yerine getirecek olmak da bizi ayrıca mutlu ediyor. İnşallah daha önce de açıkladığımız gibi katlı otoparkların yenilerini de şehre kazandıracağız” şeklinde konuştu.


Toçoğlu açıklamalarının devamında, “Şehrin ulaşım altyapısını önemli hizmetlerle buluşturduk. Yeni bulvarlarla ulaşımda alternatifleri arttırdık. Yeni arterleri Sakaryamıza kazandırdık. Kentsel tasarım ve cadde yenileme çalışmalarımız ulaşıma rengarenk bir hüviyet kazandırdı. Toplu taşımada vatandaş memnuniyetini önceleyen etkin, verimli ve standarda kavuşmuş bir anlayış ortaya koyduk. Asfalt konusunda programımız dahilinde Sakarya’nın tamamındayız. Kısacası Sakarya’nın ulaşım geleceğine Büyükşehir’le güvence getirdik, getirmeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



Hürriyet Yerel




Geri Dön